Σαν σήμερα εκλέχθηκε το 2005 ο Κάρολος Παπούλιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 12 Μαρτίου 2005, πριν από 9 χρόνια, η βουλή εξέλεξε τον Κάρολο Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μια άνευ προηγουμένου πλειοψηφία 279 ψήφων.

Τότε ο Κάρολος Παπούλιας είχε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μάλιστα τον πρότεινε ως διάδοχο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σταδιοδρομίας του, ο Κάρολος

Παπούλιας υπήρξε αθλητής του επί κοντώ, δικηγόρος, αξιωματούχος της εθνικής ομάδας βόλεϊμπολ, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού και φυσικά ενεργός στην πολιτική, μέλος του κοινοβουλίου για συνολικά 27 χρόνια (8 εκλογές).

Παράλληλα, ήταν και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ άσκησε διαρκή επιρροή στην εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας ως υφυπουργός εξωτερικών κατά την περίοδο 1981-1984, ως υπουργός εξωτερικών 1985-1990 και πάλι ως υπουργός εξωτερικών από το 1993 έως το 1996.

Το 1995, εξελέγη στο εκτελεστικό γραφείο και τη γραμματεία του κόμματος.

Έπειτα από τις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 1996, ο Κ.Παπούλιας ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE).

Τον Ιούνιο του 2000, διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Εώς την άνοιξη του 2015 θα ακουστούν πολλά ονόματα ως αντικαταστάτες του Κάρολου Παπούλια, καθώς θα διεξαχθεί μια άκρως σημαντική και ιδιαίτερα κρίσιμη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς μέχρι τότε δεν είχαν στηθεί πρόωρες κάλπες.

The post Σαν σήμερα εκλέχθηκε το 2005 ο Κάρολος Παπούλιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα