Ποιες είναι οι αφροδισιακές μυρωδιές;

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν αφροδισιακές τροφές, αλλά αυτό που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό είναι ότι υπάρχουν και αφροδισιακές μυρωδιές…

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες μυρωδιές, οι οποίες απογειώνουν την λίμπιντο και διεγείρουν τις αισθήσεις.

Οι ερευνητές επιχείρησαν να διαπιστώσουν πώς επηρεάζουν διάφορες μυρωδιές την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, καθώς η ροή του αίματος αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.

Αναλυτικότερα δυο μελέτες, που πραγματοποίησε ο νευρολόγος δρ Άλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης

& Γεύσης (SΤΤRF) του Σικάγο και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι οι μυρωδιές που αναδύουν μερικά τρόφιμα μπορεί να είναι αρκετή για να διεγερθούν ερωτικά άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με το iatropedia.gr.

Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες φαίνεται να διεγείρονται από τον συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.

Εξάλλου η αφροδισιακή αξία της κανέλας είναι γνωστή από παλιότερες μελέτες που είχαν γίνει, αφού όπως απεδείχθη τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα, γιατί είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού.

Ανάλογα αποτελέσματα σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, έχει και το μοσχοκάρυδο το οποίο στην ινδική αγιουρβεδική ιατρική θεωρείται ότι αυξάνει τον αισθησιασμό. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις είναι παραισθησιογόνο και τοξικό.

Εξίσου αφροδισιακή δράση έχει και ο βασιλικός το άρωμα του οποίου είναι δυνατόν να ξυπνήσουν τις αισθήσεις αλλά και το σεξουαλικό ένστικτο.

Όσον αφορά στην εξήγηση των παραπάνω διαπιστώσεων, ο δρ Χιρς δεν μπορεί να δώσει κάποια επιστημονική εξήγηση, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν στη μνήμη κάποιες καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγει» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να διεγείρεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

The post Ποιες είναι οι αφροδισιακές μυρωδιές; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα