Σαμαράς: Τέλος στα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας

Τέλος στα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας έβαλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά να κάνουμε αυτά που άλλοι θεωρούσαν αδιανόητα.Επιστρέφουμε κοινωνικό μέρισμα για πρώτη φορά χωρίς δανεισμό.» Παράλληλα έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας λέγοντας ότι: «Τελείωσε το πιο κάτω και αρχίζει το προς τα πάνω. Η χώρα βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι

και κρίσιμο μεταίχμιο.»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως: «Κάποιοι δίνουν αγώνα να μην αφήσουν τη χώρα να σηκωθεί. Αντίθετοι σε κάθε μεταρρύθμιση. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στα μνημόνια. Ενοχλήθηκαν που βγήκαμε στις αγορές μόνοι μας.»

«Δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας» είπε κλείνοντας την πόρτα σε νέα μέτρα που θα είχαν σαν αποτέλεσμα να βαθύνει η κρίση σημειώνοντας ωστόσο πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν».

«Το αύριο μιας Νέα Ελλάδας μέσα σε μια νέα Ευρώπη δεν είναι μακρινό» σημείωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο όραμα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή που όπως είπε είναι το ίδιο όραμα που υπηρετεί και σήμερα η παράταξη.

«Η Νέα δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή σταθεροποιούσε τη δημοκρατία στον τόπο» ήταν μία εκ των αναφορών του στον Εθνάρχη.

Με κάθε τόνο ο κ. Σαμαράς τόνισε πως τα δύσκολα πλέον είναι πίσω μας και παραδέχθηκε πως «ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή όπως κάποιοι θα ήθελαν δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης. Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνο οι αριθμοί.

Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα».

The post Σαμαράς: Τέλος στα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαμαράς, Τέλος,samaras, telos