Σαμαράς: Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα – Απαντήσαμε σε όσους μας αμφισβήτησαν

Καλωσορίζω στην Αθήνα τη φίλη Μέρκελ. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από την πρώτη μας συνάντηση», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Αγκέλα Μέρκελ μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Με τις θυσίες τουελληνικού λαού τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα

. Οι θυσίες πιάνουν τόπο, έχουμε αφήσει πίσω την περίοδο της αμφισβητούμενης παραμονής μας στην ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα τα κατάφερε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Απαντήσαμε σε όσους μας αμφισβήτησαν». Για πρώτη φορά η ανεργία άρχισε να πέφτει. Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Το ζητούμενο είναι η ρευστότητα.

Η έξοδος και η α νακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επιταχύνει την εξομάλυνση. Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους και δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα. Μιλήσαμε για την επόμενη φάση του προγράμματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς ενώ δεν παρέλειψε να αναφεθεί και στον γερμανικό λαό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Να ευχαριστώ την καγκελάριο για την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού στην Ελλάδα που φάνηκε στην περυσινή τουριστική περίοδο. Η Ελλάδα με την ωριμότητα και τις θυσίες του λαού της απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του Ecofin και η έξοδος στις αγορές, το γνωρίζει καλά η καγκελάριος, οφείλονται στις τεράστιες θυσίες και στην επιμονή του ελληνικού λαού. Αυτές οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν»

The post Σαμαράς: Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα – Απαντήσαμε σε όσους μας αμφισβήτησαν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα