Απολογείται μετά το Πάσχα ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να κληθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να απολογηθεί στον Αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Να σημειωθεί πως αποκλείεται το ενδεχόμενο προφυλάκισής του σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αν και ανοικτό παραμένει

το ενδεχόμενο περιοριστικών όρων.

Παράλληλα, θα κληθούν σε απολογία ως συμμέτοχοι και τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ξαδέρφια του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε σχέση με τις τρεις παραβατικές πράξεις, που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο πρώην υπουργός είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονται και συγγενικά του πρόσωπα.Να σημειωθεί πως από τον περασμένο Ιανουάριο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για τη μη παραγραφή των αδικημάτων τα οποία αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ειδικός ανακριτής κ. Τσαλαγανίδης είχε καλέσει και κατέθεσαν συμπληρωματικά ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πέντε άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν στελέχη του ΣΔΟΕ, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να διασταύρωσει στοιχεία.

Έτσι δεν αναμένεται να κληθούν για κατάθεση άλλοι μάρτυρες , εκτός από την περίπτωση να προτείνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και νέους μάρτυρες, οπότε και θα κληθούν να καταθέσουν, εφόσον βέβαια αυτό κριθεί αναγκαίο από τον κ. Τσαλαγανίδη.

Μαζί με τη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο ανακριτής ενέταξε και τις συναφείς υποθέσεις-δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων (συμμετόχων) που είναι εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαλαγανίδης πήρε από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ενέταξε στη δικογραφία του κ. Παπακωνσταντίνου, ως συμμετόχους, την ξαδέρφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, το σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη, που από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια, και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.

Αντίθετα στην τακτική Δικαιοσύνη παραμείνουν οι δικογραφίες για τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη,(αντίγραφα της λίστας)του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφουκαι του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία.

The post Απολογείται μετά το Πάσχα ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα