Σαμαράς: Έμφαση στους αγρότες και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο, πρόσθεσε,

χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης, ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών. Συγκεκριμένα αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 62 και όχι στα 67 που ισχύει γενικά για όλους.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «Κάποιοι ανώνυμοι και κουκουλοφόροι πάνε και καίνε τις επιχειρήσεις. Δεν θα περάσει έτσι. Δυο μέρες μετά ήρθε ο Γάλλος πρόεδρος κι όμως την ημέρα εκείνη έγινε ξεχωριστή απεργία από τα ΜΜΕ για να μην δει την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει η Γαλλία στην Ελλάδα».

«Αυτά τα γεγονότα αφορούν όλους τους Έλληνες. Τι νόημα έχει να παλεύουμε να φέρνουμε επενδύσεις όταν κάποιοι προσπαθούν να τις διώξουν και όταν δεν μπορούν, να επιδίδονται σε τρομοκρατία κατά των επενδυτών.

Δεν τους πέρασε αυτή τη φορά, δεν θα τους περάσει αλλά η ζημιά γίνεται. Αν αυτό δεν λέγεται εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά τότε τι είναι;Αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα τελειώσει και θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει»

«Καμία ανοχή στο έγκλημα. Κράτος με σοβαρότητα», επεσήμανε, σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα