Θερμή υποδοχή Αβραμόπουλου στον Καναδά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ομογενείς του Καναδά κατά την επίσκεψή του στην πόλη του Τορόντο. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογένεια καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Αθηνών είχε κάνει πράξη τη λεγόμενη Διπλωματία των Πόλεων

φέροντας κοντά στο μητροπολιτικό κέντρο της Ελλάδας τις μεγάλες πόλεις του Καναδά.

Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τους εκπροσώπους της ομογένειας και τον Μητροπολίτη Σωτήριο έγινε σε πολύ ζεστό και εγκάρδιο κλίμα και οι φιλοφρονήσεις έδιναν και έπαιρναν. Οι Ομογενείς χαρακτήρισαν μάλιστα τον κ. Αβραμόπουλο «φτερωτό υπουργό» αναγνωρίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, όπως είπαν, την προσπάθειά του για να φέρει την Ελλάδα πάλι στο επίκεντρο των γεγονότων, παρά τα προβλήματα, τις πιέσεις, τη δυσπιστία και τις ισορροπίες που πρέπει να κρατούμε.

Τέλος, και η κουβέντα με τους ομογενείς στις συναντήσεις που οργανώθηκαν είχε από όλα. Από διευκρινήσεις ότι οι επενδύσεις των ομογενών δε θα ανακοπούν από τις ακρότητες της φορολογικής νομοθεσίας και τα αντιφατικά ερωτήματα που θέτει, όπως σε σχέση με την αντιμετώπιση των κεφαλαίων που είναι να επενδυθούν, από πληροφόρηση και πρόσκληση για πραγματοποίηση επενδύσεων, με συστηματική άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, μέχρι και σχόλια για τη ‘μυθωδία΄, τη σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου, λαμπρού εκπροσώπου, όπως είπε ο υπουργός των Εξωτερικών, του Οικονομικού Ελληνισμού, που θα κατακτήσει το διάστημα, μέσα από το ταξίδι της σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα