Σαχινίδης: «Δεν είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο»

Στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών που είχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά και τους λόγους που καθυστέρησε το νομοσχέδιο έκανε λόγο ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι «για 14 μήνες (καθυστέρησε) και

ακριβώς επειδή είναι μεγάλο το φορολογικό βάρος, αφού θα οδηγήσει σε βεβαίωση φόρων 3,5 δις και στο ταμείο θα εισπραχθούν 2,9 δις. Δεν είναι εύκολο όταν είχαμε μια τρικομματική κυβέρνηση και μια διακομματική επιτροπή με τρία μέλη να βρεθούν συγκλίσεις. Λέω γι’ αυτό ότι στη χθεσινή συνάντηση καταγράφηκαν οι διαφωνίες, αλλά δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο».

Παράλληλα ερωτηθείς για για το αν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί μεικτό σύστημα με ενιαίο φόρο και ΦΑΠ για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι «είναι κάτι που μπορεί να δώσει μια απάντηση στους προβληματισμούς που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και είμαστε ούτως ή άλλως ανοικτοί σε μια συζήτηση, από τη στιγμή που για να έλθει κάποιο νομοσχέδιο προς συζήτηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση και των δύο κομμάτων που είναι στην κυβέρνηση.

The post Σαχινίδης: «Δεν είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα