Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα στη Λευκορωσία υπό την απειλητική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολή

Η Ρωσία αυξάνει τις στρατιωτικές τις δυνάμεις μεταβαίνοντας έξι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi – 27 και τρία μεταγωγικά αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Bobruisk στη Λευκορωσία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να αποκρούσει την πιθανή απειλή του ΝΑΤΟ.

«Σε περίπτωση συνεχιζόμενης συσσώρευσης στρατιωτικών δυνάμεων σε χώρες που συνορεύουν με τη Λευκορωσία,

η χώρα θα λάβει επαρκή μέτρα αντιμετώπισης», αναφέρει δήλωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας στο Μινσκ.

Το ΝΑΤΟ στέλνει 12 F – 16 σκάφη στην Πολωνία, στον απόηχο της κρίσης στην Κριμαία, και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Bronislaw Komorowski ζήτησε μια ακόμα μεγαλύτερη παρουσία των ΗΠΑ. Κράτη της Βαλτικής έχουν επίσης ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ.

Ακριβώς όπως και οι ομόλογοί τους στο ΝΑΤΟ, το ρωσικό αεροσκάφος στη Λευκορωσία θα συμμετάσχει σε κοινή άσκηση κατάρτισης. «Το κοινό σύστημα αεράμυνας [μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας] αποσκοπεί στη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με προηγούμενες στρατιωτικές συμφωνίες, στρατεύματα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις δύο χώρες, αν και είναι ασυνήθιστο για αυτούς να σταθμεύουν στο εξωτερικό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα .

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, πιστός σύμμαχος της Ρωσίας από το 1994, εξέφρασε την ανησυχία του προς την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή.

The post Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα στη Λευκορωσία υπό την απειλητική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα