Πυρά ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ κατά Βρούτση

Τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, σχολίασαν τα κόμματα της Βουλής αντιδρώντας στο σχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τεράστια υποκρισία και συνειδητή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους».

«Η απειλή της ανεργίας που οξύνεται σε συνθήκες

καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, εκτρέφουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποθρασύνουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που επιβάλλουν με εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους την μαύρη εργασία. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις επιθεωρήσεις εργασίας οι οποίες, χωρίς μέσα και προσωπικό, δεν μπορούν να παίξουν ούτε αυτόν τον περιορισμένο ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα.

Μόνο η οργάνωση και η συλλογική δράση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να βάλει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία» τονίζει το ΚΚΕ.

Από την μεριά της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το σχέδιο αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας αναφέρει ότι «Η ανάσχεση – περιορισμός της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη ενός ενισχυμένου, ενεργού και αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού – Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.)»

Αυτό προκύπτει, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, από τα πραγματικά στοιχεία της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας, και ειδικότερα την εικόνα που αποτυπώνει στις τουριστικές περιοχές ενώ βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικού περιόδου.

«Οι όποιες ρυθμίσεις του υπουργού Εργασίας για τα ”υψηλά πρόστιμα” και τις νέες ρυθμίσεις, χωρίς την ουσιαστική στήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών, της τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, αποτελούν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Έτσι, καλλιεργείται συσκότιση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν αντιμετωπίζεται το υπαρκτό πρόβλημα που πλήττει τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους της χώρας μας τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα