Πτυχίο Ελληνομάθειας στην Αυστραλία!

Για να ενίσχυσή την ελληνομάθεια στην Αυστραλία το Πανεπιστήμιο Macquarie της Νέας Νότιας Ουαλίας καθιερώνει πτυχίο Ελληνικών Σπουδών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου, οι σπουδές θα είναι τριετείς ή τετραετείς και το πτυχίο θα αρχίσει να προσφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, από το 2015 και θα είναι το πρώτο πλήρες πτυχίο που θα απονέμεται από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αυστραλίας.

Ως μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζετε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ομογενείς και όχι μόνο, από την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ώστε να βρεθεί ο αναγκαίος αριθμός

φοιτητών που θα καταστήσει την προσφορά του πτυχίου βιώσιμη και λειτουργική σε βάθος χρόνου.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι ιστορία, μυθολογία, για το Βυζάντιο αλλά και την σύγχρονη Ελλάδα με επίκεντρο πάντως την ελληνική γλώσσα σε αρχαία και σύγχρονη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο, να στέλνονται οι φοιτητές για περίπου ένα εξάμηνο σε ελληνικό πανεπιστήμιο για αμεσότερη επαφή με την Ελλάδα και τη γλώσσα.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει προσεχώς και αφού ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία για την οριστική μορφή του πτυχιακού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα