Ψηφιακό ρολόι ξέρει πότε θα πεθάνεις

Σε μία εφεύρεση κάπως παράξενη προέβη ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος δημιούργησε ένα ψηφιακό ρολόι χειρός, το οποίο μετρά τη διάρκεια ζωής που απομένει στον κάτοχό του (δευτερόλεπτα, λεπτά, ημέρες, μήνες και χρόνια).

Ο χρήστης του ρολογιού θα πρέπει να συμπληρώσει ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιστορικό υγείας του και στη συνέχεια αφαιρεί την ηλικία του από τα αποτελέσματα για να εκκινήσει την «αντίστροφη μέτρηση».

Κάθε Tikker (το όνομα του ρολογιού) συνοδεύεται από ένα ειδικό βιβλιαράκι, με τον τίτλο «About Time», το οποίο καθοδηγεί τον χρήστη όσον αφορά

στον υπολογισμό της διάρκειας της ζωής του.

Σκοπός του ρολογιού είναι -σύμφωνα με τους δημιουργούς- να προτρέψουν τους χρήστες να μην σπαταλούν άδικα το χρόνο της ζωής τους.

«Είναι ένα ρολόι ευτυχίας και όχι θανάτου, καθώς βοηθάει στην αλλαγή οπτικής σχετικά με τη ζωή», δηλώνει ο Κόλτινγκ, του οποίου η ιδέα του ήρθε στο μυαλό όταν πέθανε ο παππούς του.

Το ρολόι βρισκόταν υπό ανάπτυξη για διάστημα δύο ετών, και οι δημιουργοί του έχουν απευθυνθεί στο Kickstarter για να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει 4.400 δολάρια, με τον στόχο να βρίσκεται στα 25.000 και να απομένουν 25 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

The post Ψηφιακό ρολόι ξέρει πότε θα πεθάνεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα