Ψηφιακή αλάνα: ο νέος ασφαλής ιστότοπος της ΕΛ.ΑΣ. μόνο για παιδιά

Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του νέου ιστότοπου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, www.cyberkid.gov.gr, διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με Εταιρεία Κινητής Τηλεφωνίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων. Στόχος ήταν η ενημέρωση των παιδιών γιά τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων

του ψηφιακού κόσμου, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Intercontinntal παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε η παρουσίαση της νέας ενότητας «Ψηφιακή Αλάνα», η οποία περιέχει 16 παραδοσιακά παιχνίδια όπως Γκρινιάρης, Μονόπολη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε Ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κ.ά σε ψηφιακή μορφή. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Γιά περισσότερες πληροφορίες δείτε:

cyberkid.gov.gr

The post Ψηφιακή αλάνα: ο νέος ασφαλής ιστότοπος της ΕΛ.ΑΣ. μόνο για παιδιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα