Ψάχνουν δίοδο διαφυγής για την Αλβανία – Σε εξέλιξη «γιγάντια» επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη είναι μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη των έξι Αλβανών δραπετών. Δεκάδες μπλόκα, κλείσιμο των ελληνοαλβανικών συνόρων, με περιπόλους του Λιμενικού και σχεδόν σύσσωμη την μονάδα των ΕΚΑΜ.

Με αρχηγό τον Μάριο Κόλα, τον πιο αδίστακτο από τους έξι εγκληματίες, πέρασαν 20 μέρες σαν τα αγρίμια στα βουνά και έχουν γίνει φόβος και τρόμος για τους κατοίκους της περιοχής. Οι αστυνομικές

αρχές ξέρουν ότι στόχος των κακοποιών είναι να περάσουν τα σύνορα και έτσι οι όμες επιχειρήσεις στρέφονται ώστε να κλειστούν οι δίοδοι διαφυγής.

Η λεία από την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας, που φτάνει τα 1,2 εκατ. Ευρώ, τους δίνει την δυνατότητα να «λαδώσουν» όταν και αν περάσουν τα σύνορα, για να αποκτήσουν διαβατήριο, ώστε να κινούνται άνετα τόσο στη χώρα τους όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η χρήση κοκαΐνης που κάνει ο Κόλα τον κάνει ανεξέλεγκτο και απρόβλεπτο και συνεπώς άκρως επικίνδυνο. Υπήρχε η πεποίθηση από τις αστυνομικές αρχές ότι μετά το θάνατο των δύο Αλβανών κακοποιών, θείου και ανιψιού, στην ορεινή Ναυπακτία, θα εγκλώβιζε την υπόλοιπη δολοφονική παρέα. Αυτό δεν έγινε και έτσι οι έρευνες έχουν στραφεί στο οικογενειακό περιβάλλον απο την Θήβα ως την Κρήτη και από το Αγρίνιο μέχρι την Κόρινθο.

Στην περιοχή της Παραμυθιάς το μεσημέρι της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντοπίζουν το τελευταίο τους στίγμα. Είναι πλέον σίγουρο ότι οι κακοποιοί θέλουν να διαφύγουν στην Αλβανία και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ρίξει όλο το βάρος των επιχειρήσεων για να κλείσουν της εξόδους προς την γείτονα χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα