Αίγυπτος: Ολονύκτιες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα – Συνέχιση των κινητοποιήσεων ζητούν οι ισλαμιστές

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο με τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι, να μαίνονται σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και στη χερσόνησο Σινά.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον 30 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της Παρασκευής αν και η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ότι οι νεκροί ανέχονται

στους 26.

Όπως αναφέρει το CNN, μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν, ήταν πέντε υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι που πυροβολήθηκαν από το στρατό, μπροστά από το σημείο όπου θεωρείται ότι κρατείται ο έκπτωτος πρόεδρος, αναφέρει το CNN.

Εντωμεταξύ, οι ισλαμιστές, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, ζήτησαν από τους οπαδούς τους, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο.

«Το κόμμα χαιρετίζει τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που κινητοποιούνται σε όλες τις επαρχίες της χώρας, με τεράστιες ειρηνικές διαδηλώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα και την επιθυμία τους για την επιστροφή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στα συνταγματικά του καθήκοντα» αναφέρεται σε δήλωση του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), της πολιτικής πτέρυγας του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από όπου προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

«Το κόμμα λέει ότι όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές, να βγουν στις πλατείες της Αιγύπτου, έως ότου ο πρόεδρος αποκατασταθεί» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πολιτικού σκέλους των ισλαμιστών.

Δεδομένου ότι η ένταση στις πόλεις της Αιγύπτου είναι σε ακραία σημεία, καθώς σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, το PLJ ζήτησε οι διαδηλώσεις να έχουν «ειρηνική» μορφή και οι υποστηρικτές του «να μην καταφύγουν στη βία».

Keywords
Τυχαία Θέματα