Πρόστιμα στα κόμματα για τις αφίσες

Περισσότερες από 10 χιλιάδες αφίσες κομμάτων έχουν αφαιρέσει τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων από κολώνες, τοίχους και δέντρα.

Παρά τη συμφωνία στις διακομματικές επιτροπές μεταξύ δήμων και εκπροσώπων κομμάτων, για ανάρτηση αφισών μόνο σε νόμιμα σημεία όπου υπάρχουν πλαίσια, οι κεντρικοί δρόμοι στις μεγάλες πόλεις της χώρας έχουν γεμίσει αφίσες. 

Τα πρωτεία στη μάχη της αφίσας φαίνεται πως κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ, με έντονη παρουσία

σε κολόνες φωτισμού, δέντρα, ελεύθερους στύλους, ακόμη και κάδους ανακύκλωσης. Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ανακύκλωσης και καθαριότητας Θεσσαλονίκης να είναι έξω φρενών.

Τα πρόστιμα αναμένονται «καταπέλτης» δήλωσε στο ΑΜΠΕ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Αθηνών, Αντρέας Βαρελάς. Με δεδομένο ότι πριν μερικές ώρες βγήκαν στους δρόμους οι επόπτες καθαριότητας της Αθήνας βεβαιώνοντας παραβάσεις, ότι οι αφίσες αντικαθίστανται συνεχώς και ότι η κάθε παράνομη αφίσα τιμωρείται με 50 ευρώ, σήμερα και μόνο για τον δήμο Αθηναίων, θα μπορούσαν να κοπούν έως και 575.000 ευρώ πρόστιμα για παραβάσεις παράνομης αφισοκόλλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα