Προσωρινό πρόγραμμα με 20 συμβάσεις έργου και πιθανή χρήση του κτιρίου στη Μουρούζη

Του Σπύρου Παπαδάκη

Έχοντας ως γνώμονα την απόφαση το ΣτΕ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, έδειξαν την διάθεση να τα βρουν. Έδειξαν την διάθεση να αφήσουν πίσω τους τις κόντρες και τις δημόσιες αντεγκλήσεις για το καλό της πατρίδας. Τελικά στο μοναδικό που συμφώνησαν είναι ότι επιβάλλεται να συναντηθούν.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει, λένε με νόημα από την Αγ. Κωνσταντίνου και μάλιστα δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το κλίμα που προσπαθεί – όπως λένε – να δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Την τετάρτη θα πέσουν

στο τραπέζι οι προτάσεις του Πρωθυπουργού, καθώς τα εννέα σημεία που τους πρότεινε χθες απορρίφθηκαν.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το δεύτερο αφορά στην ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ.

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συμφωνούν ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι τηλεοπτικοί δίαυλοι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και όλοι οι ραδιοφωνικό σταθμοί ως ήταν μέχρι την 11η Ιουνίου. Το Μέγαρο Μαξίμου ερμηνεύει αλλιώς την απόφαση και σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζεται νέο σχέδιο μεταβατικής λύσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεταβατική κατάσταση κινείται πάνω στον άξονα «η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει πια», «όλοι οι εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί» και «το ΣτΕ λέει να συνεχισθούν οι εκπομπές του σήματος και όχι του προγράμματος που υπήρχε μέχρι να πέσει το μαύρο». Βάσει αυτών:
* Θα προχωρήσουν σε ορισμό προσωρινής διοίκησης που θα αναλάβει το επίσης προσωρινό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης
. * Αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικό πρόγραμμα «ψυγείου» – ντοκιμαντέρ κλπ.
* Για την υλοποίησή του θα γίνουν «αν χρειαστεί» ελάχιστες (10-20) συμβάσεις έργου ή θα «ενοικιαστεί» ιδιωτικό τεχνικό συνεργείο.
Στο ερώτημα πώς θα γίνουν αυτά εάν στα κτίρια της ΕΡΤ, Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη παραμένουν οι εργαζόμενοι, η απάντηση είναι ότι θα γίνει χρήση άλλου κτιρίου – πχ αυτού στη Μουρούζη που «εκκενώθηκε» τη νύχτα της Τρίτης και φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις.
* Παράλληλα, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει κατεπείγουσα διαδικασία συζήτησης-ψήφισης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ (δηλαδή σε δύο ημέρες) ώστε να δρομολογηθούν αμέσως οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου προσωπικού, να ορισθεί κανονική διοίκηση (υπό τον νέο υφυπουργό που θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τη ΝΕΡΙΤ, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός) και να εκπέμψει πρόγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Οι παραπάνω πληροφορίες έχουν φτάσει στα επιτελεία των ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ που δεν τα συζητούν καν. Εμμένουν στην θέση τους να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή να συνεχίσουν οι εκπομπές της Ραδιοτηλεόρασης ως είχαν και να συζητηθεί εκ νέου το νομοσχέδιο για τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα….

Keywords
Τυχαία Θέματα