Προσωρινή αναστολή της καταβολής συντάξεων σε 96.333 περιπτώσεις

Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με θέμα το συντονισμό των ταμείων για την πληρωμή των συντάξεων στους 96.333 συνταξιούχους που ανεστάλη η καταβολή της σύνταξής στον τραπεζικό τους λογαριασμό και θα πληρωθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην πορεία αυτής της διαδρομής διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ,

και πρόσθεσε πως μέχρι οι δικαιούχοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν, το υπουργείο θα προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων.

«Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο», κατέληξε.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση, από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ, της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συμ­πλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των ταμείων έχει φτάσει σε ποσοστό 99.14% και 98,67% αντίστοιχα. Για τις 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ, δεν θα γίνει η καταβολή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του τα­μείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα