Κίνδυνος αποκλεισμού Ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για ενδεχόμενο αποκλεισμό της Εθνικής και των ομάδων που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η τοποθέτηση του κ. Σαρρή έγινε στη διάρκεια του σημερινού ΔΣ της ομοσπονδίας.

Η αιτία είναι τα ασφαλιστικά μέτρα για έκπτωση της διοίκησης που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς εις βάρος του νυν Δ.Σ., αίτηση που θα συζητηθεί αύριο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Σαρρής ενημέρωσε ότι τόσο η FIFA

όσο και η UEFA έχουν ενημερωθεί προφορικά όσο και εγγράφως για τα τεκταινόμενα, ενώ από την πλευρά της ΕΠΟ διέρρευσε ότι σήμερα έφτασε έγγραφο από τη FIFA, που ζητεί να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλει κυρώσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, η FIFA ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στις δύο Ενώσεις. Αυτό θα γίνει σε έκτακτη Γ.Σ της ΕΠΟ, όπου θα τεθεί το θέμα αποκλεισμού των ομάδων αυτών των Ενώσεων από τα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που αν ισχύσει θα σημάνει την αποβολή των ΟΦΗ και Εργοτέλη από τη Σούπερ Λίγκα, καθώς ανήκουν στην ΕΠΣ Ηρακλείου!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποστήριξε ότι αν τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων θα αποβληθεί από τις τάξεις των δύο συνομοσπονδιών, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Εθνικής από την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, καθώς και όλων των συλλόγων που πρόκειται να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα