ΠΡΟΣΟΧΗ! Κοιμούνται και θα αποφυλακιστούν οι κακοποιοί!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Καμία δικαιολογία για τον «κύκλο» Δικαιοσύνη-Φυλακές-Αστυνομία για την αποφυλάκιση του Γιώργου Εμερσίδη, συγκατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία δύο αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη πριν από 17 μήνες. Το «Π» φέρνει στο φως έγγραφο του δικηγόρου του θύματος, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον κίνδυνο αποφυλάκισης, αν δεν προχωρούσε γρήγορα η εκδίκαση.
Χρόνος υπήρχε, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Τόσο οι φυλακές, όσο και η Αστυνομία θα έπρεπε να κρατούν

καθημερινό ημερολόγιο με τους κινδύνους αποφυλάκισης επικίνδυνων κακοποιών και να ενημερώνουν, αφού ενημερώνονται οι ίδιοι. Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και δεν είναι η πρώτη φορά.
Το έγγραφο τα λέει όλα, όπως επίσης και η δήλωση που έκανε στο «Π» ο Γιώργος Καρατζογιάννης, συνήγορος της οικογένειας του αστυνομικού Ευαγγελινέλη, θύματος των κακοποιών. Ο Γιώργος Καρατζογιάννης είχε προειδοποιήσει και μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής που κάναμε τότε στο ράδιο Alpha…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:
Προς: Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Προϊσταμένη
Κοιν: Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Ως νομικοί παραστάτες της οικογένειας του πεσόντος αστυνομικού Ευαγγελινέλη και συνήγοροι πολιτικής αγωγής, επισημαίνουμε τα κάτωθι:
Την 01.03.2011 και περί ώρα 19:00, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, έλαβε χώρα μία από τις βαρύτερες τραγωδίες στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενεργώντας με απαράμιλλο επαγγελματισμό και επιδεικνύοντας αυτοθυσία και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, Έλληνες αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες, οι οποίοι φέροντες βαρύ οπλισμό άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποκλειστικό σκοπό να τους εκτελέσουν εν ψυχρώ. Στο πεδίο της μάχης, έπεσε νεκρός ηρωικά μαχόμενος ο Ευαγγελινέλης Ιωάννης του Εμμανουήλ και της Σεβαστιανής. Λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ο βαριά τραυματισθείς Σκυλογιάννης Γεώργιος του Χρήστου και της Λεμονιάς. Παράλληλα, τραυματίσθηκαν ο Γληνιάς Παναγιώτης του Ξενοφώντα, ο Σπαντιδάκης Γεώργιος του Λεωνίδα και ο Στράτος Ιωάννης του Αντωνίου. Περαιτέρω, τυχαία απεφεύχθη το μοιραίο και αναφορικά με άλλους τρεις αστυνομικούς, και συγκεκριμένα τους Μητσάκη Ευριπίδη, Λύμπεριο Απόστολο και Κανελλόπουλο Δημήτριο, επειδή τα πυρά των δολοφόνων έπληξαν τα κράνη των δύο πρώτων αστυνομικών και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των δύο τελευταίων.
Η εν λόγω υπόθεση συγκλόνισε τους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υποχρεώθηκε να απευθύνει ύστατο χαιρετισμό σε δύο ακόμα μέλη της, ήρωες του ακήρυχτου πολέμου με το οργανωμένο έγκλημα. Παράλληλα, δε, είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία που ταυτίστηκε με τις οικογένειες των θυμάτων και θρήνησε το χαμό παιδιών δικών της. Υπό τις συνθήκες αυτές, υπήρξε πάνδημο το αίτημα της ανεύρεσης και σύλληψης των ενόχων των στυγερών εγκλημάτων, και κατ’ επέκταση της παραδειγματικής τιμωρίας τους.
Πράγματι, αντιμετωπίζοντας τ

Keywords
Τυχαία Θέματα