Μέρκελ: Ευχαριστώ την Ελλάδα (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και χαιρετισμό της Άνγκελα Μέρκελ σε forum νέων επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο Hilton ξεκίνησε η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα

το αεροσκάφος της Μέρκελ, την οποία υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η κα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον οικονομικό σύμβουλό της Λαρς Χέντρικ Ρέλερ, και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη θα συναντηθούν αρχικώς με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, εκπροσώπων επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Ευμορφίδης της Cocomat, η Ιωάννα Παπαδοπούλου της εταιρείας μπιρσκότων Papadopoulou, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος και ο Αθανάσιος Σαββάκης από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο Σαμαράς, αρχικά αναφέρθηκε στον επιχειρηματικό τομέα: «Ο ρόλος των start ups είναι πολύ σημαντικός για την νέα ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Είστε επιχειρησιακές μονάδες που συγκεντρώνεται τις νέες τάσεις. Είστε κόμβοι αριστείας που είναι το ζητούμενο. Στην Ελλάδα το συμφέρον όλων είναι η αξιοποίηση των νέων που διαθέτουν επιχειρηματικό πνεύμα. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Εξαίροντας το ανθρώπινο δυναμικότης χώρας, είπε: «Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο δυναμικό πολύ μεγάλης εμβέλειας. Εσείς έχετε και τις γνώσεις και τις ικανότητες, εμείς έχουμε την ευθύνη για να φτιάξουμε το πλαίσιο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Δουλεύουμε για νέους τομείς ανάπτυξης όπως είναι η ψηφιακή οικονομία. Περπατώντας με την καγκελάριο άκουσα τι έχετε κάνει που ακουμπάνε από τη γη μέχρι τις νέες ψηφιακές σας εφευρέσεις, άκουσα τις νέες σας ιδέες. Τολμάτε σαν CEOs της δικιάς σας ζωής».

Επίσης ανέφερε ότι η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέες ιδέες: «Μαζί με τα παιδιά των start ups οραματιζόμαστε μια Ελλάδα εξωστρεφή, με έμφαση στην εμπορευματικότητα των αγαθών και την υπηρεσιών της. Η νέα αυτή Ελλάδα χρειάζεται άτομα με φρέσκιες και νέες ιδέες. Έχουν γίνει πολλές θυσίες για να φτιάξουμε μια αγορά που θα παράγει αντί να καταναλώνει.»

Από τη μεριά της η Μέρκελ τόνισε ότι οι νέοι Έλληνες θα ξεπεράσουν το πρόβλημα της ανεργίας: «Δεν ξέρω κ. Σαμαρά αν οι φίλοι σας το βράδυ θα σας μιλάνε αν τους πείτε όσα συζητήσαμε απόψε, αλλά μην διστάσετε να τα πείτε όλα. Γιατί έτσι προχωράμε μόνο μπροστά με συζήτηση και ειλικρίνεια. Κοιτάζω τους νέους της ενωμένης Γερμανίας που έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα. Αγαπητέ Αντώνη σε ευχαριστώ για το κάλεσμα. Μη φοβάστε να πείτε στους φίλους σας το βράδυ όσα συζητήσαμε απόψε».

Ως προς το θέμα της διάσωσης των επιχειρήσεων, υπογράμμισε: «Στη Γερμανία παραμένει το πρόβλημα για το πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη σωστή χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες επιχειρήσεις. Το βασικό είναι το πώς μπορώ να βρω κεφάλαιο. Οι μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες και τώρα η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Προέρχομαι από μια εκλογική περιφέρεια που χαράχτηκε από τη φάση της επανένωσης ανατολικής και δυτικής Γερμανίας. Πολλά επαγγέλματα που κάποτε ήταν αναγκαία, ξαφνικά δεν ήταν απαραίτητα. Έτσι έχω εικόνα για το βάρος που έχετε εδώ στη χώρα σας».

Τη σύντομη ομιλία της έκλεισε σημειώνοντας ότι γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: «Από πλευράς σας θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ. Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα για να μάθω τις ανησυχίες και την πρόοδο σας. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνετε. Στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες για ανοικοδόμηση. Υπάρχει ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία όπου μπορούν να γίνουν νέες προσεγγίσεις. Υπάρχει και ο τομέας των υπηρεσιών γιατί σήμερα το ίντερνετ αποτελεί τεράστια ευκαιρία για όλους».

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων με τους οποίους θα συναντηθεί η Μέρκελ είναι:

Κωνσταντίνος Μαραγκός – S&MΜιχάλης Ευμορφίδης – CocomatΒασίλειος Κάτσος – PharmathenΓιώργος Κοτσογιαννόπουλος – HeliaΆρης Κεφαλογιάννης – GaiaΑθανάσιος Συριανός – Αταλάντη SAΑλεξάνδρα Χαζάπη Αττική – M Culturing CoΙωάννης Κάπρας – Robert Bosch SAΈλενα Καλλόνα – Jungheinrich Hellas LtdΜάρκος Βερέμης – UpstreamΙωάννα Παπαδοπούλου – Papadopoulou SAΓιάννης Ρέτσος – Συνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών ΕπιχειρήσεωνΑθανάσιος Σαββάκης – Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου ΕλλάδαςΒασίλειος Κορκίδης – Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Σε μία παράλληλη συνάντηση σε δεύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, η καγκελάριος της Γερμανίας θα συνομιλήσει με επιχειρηματίες οι οποίοι θεωρείται ότι δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα:

Κωνσταντίνος Καζάνης - intale,Θωμάς Δούζης - ergon products,Θάνος Κοσμίδης – care across,Ελένη Σταγκουράκη – Daad,Γιώργος Γάτος – Incrediblue,Γιώργος Μπάλας – Arura Foods,Γιώργος Γιαννούλης – Daad,Αλέξανδρος Μέλης – sponsor Boat,Χρήστος Χατζηαποστολάκης – Captainwise,Στέλιος Μπολάνος – Planetek Hellas,Θάνος Παπαγεωργίου – Truck Bird,Ανδρέας Φατούρος – Clio muse,Γιάννης Δοξαράς – Warply,Βασίλης Νικολόπουλος – Intelen,Άνθια Βλασσοπούλου – Athens Insiders,Νικόλαος Νάνας – Noowit,Δημήτρης Μέμος – Marine traffic,Γεώργιος Μονοηιούδης – Daad,Αγγελική Παπαγιαννοπούλου – Offerial,Γιάννης Παπαδάκης – Pollfish,Μυρτώ Προβιδά – Daad,Κώστας Μαυροσκότης – Food Wealth,Βασίλης Στοίδης – 7Layers,Νίκος Μωραιτάκης – Workable


Στο Χίλτον ΜέρκελΣαμαράς από fon1972


Δηλώσεις ΣαμαράΜέρκελ σε νέους επιχειρηματίες από fon1972

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Μέρκελ: Ευχαριστώ την Ελλάδα (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα