Προειδοποιήσεις Βενιζέλου για τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Σε υποδείξεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη στάση της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενώ την καλεί να δείξει ευελιξία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το μέλλον των Ελλήνων είναι στην Ευρώπη»

Σύμφωνα με συνέντευξη του Βενιζέλου στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,

δεν είναι εύκολο για τους Γερμανούς να αποδεχθούν «την ευρωπαϊκή ποικιλομορφία και το δικαίωμα σε άλλες λύσεις» ούτε να εκθειάσουν ορισμένες προσπάθειες της Ελλάδας, όπως «την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή».

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε τη Γερμανία για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ: «Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό μπορεί να γίνει μια απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο», καθώς η Ελλάδα έχει μόλις αναλάβει την εξάμηνη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Βενιζέλος σημείωσε, επίσης, πως υπάρχει «δυνατότητα και περιθώριο να βελτιωθεί η διάρθρωση των ελληνικών δανείων, παρατείνοντας για παράδειγμα την προθεσμία αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια».

Ως προς την τρόικα, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή, η τρόικα δεν εκπροσωπεί μόνο τους τρεις θεσμούς – ΕΚΤ, Επιτροπή της ΕΕ και το ΔΝΤ– από τους οποίους αποτελείται, αλλά επίσης και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ. Μόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει λόγο, ενώ συνήθως ακούγεται για όλα τα θέματα».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε διαβεβαιώσει πως οι Ευρωπαίοι δεν «θα εγκαταλείψουν» την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο «ανοίγει την πόρτα σε νέα βοήθεια». Για την Προεδρία της χώρας στην ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά:«Η Προεδρία (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) θα δείξει στους Έλληνες ότι το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη».

Πηγή: fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

The post Προειδοποιήσεις Βενιζέλου για τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα