Ποιος είναι ο ελεγκτής των ελεγκτών μας…

Ποιος είναι ο Ότμαρ Κάρας, ο ελεγκτής των ελεγκτών μας που έρχεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής είναι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αλλά πάνω απ’ όλα ο ελεγκτής της τρόικα.

Ο κ. Κάρας θα ξεκινήσει περιοδεία στον Ευρωπαϊκό Νότο με στόχο να «εμπλουτίσει» την έκθεση του για την τρόικα.

Τι πιστεύει όμως ο «δικαστής»

της τρόικα για αυτόν τον θεσμό; Την απάντηση σε αυτό το μέγα ερώτημα δίνει με δήλωση του στην αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Τι λέει; «Η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση».

Δηλαδή η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση; Δεν υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια; Δεν υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Και με βάση τα λεγόμενα του η τρόικα δεν έχει σκοπό ύπαρξης με αυτή τη μορφή βάλθηκε να αυτοδιαψευστεί.

«Χωρίς αυτή (εννοεί την τρόικα) δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία».

Ο κ. Κάρας είναι παντρεμένος με τη δρ. Κριστίνα Βαλντχάιμ Κάρας κόρη του Κουρτ Βαλντχάιμ που από το 1972-1981 ήταν γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και από 1986-1992 πρόεδρος της Αυστρίας.

Όμως το παρελθόν του πεθερού του έχει και μελανά ή τουλάχιστον σκιώδη σημεία.

Συγκεκριμένα την δεκαετία το ’80 κατηγορήθηκε πως είχε ναζιστικό παρελθόν. Ο ίδιος το απορρίπτει κατηγορηματικά ωστόσο μεταξύ άλλων στις κατηγορίες που το αποδόθηκαν έχουν να κάνουν και με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι διέταξε απελάσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 40 χιλιάδων, στο Άουσβιτς!

Αν ο κ. Κάρας μιλά για ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας και δημοκρατικής νομιμοποίησης κάτι ξέρει αφού από το 1999 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου άρα λοιπόν γνώστης του πολιτικού γίγνεσθαι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού Σαμαρά με «επικεφαλής» της τρόικα

The post Ποιος είναι ο ελεγκτής των ελεγκτών μας… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα