“Πρεμίερα” για τον Ολυμπιακό στο ΤΟΡ 16

Τη νίκη ώστε να ξεκινήσει “με το δεξί” τις υποχρεώσεις του, στη φάση του τοπ 16 της Euroleague, ψάχνει η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ (21.30, Novasport 3), σε μια έδρα απ’ την οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Κάχα και Ολυμπιακός
έχουν παίξει ήδη δύο φορές φέτος και οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε ισάριθμες νίκες. Κι αν αυτή στο ΣΕΦ ήρθε δύσκολα, στη Βιτόρια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε εξαιρετικά και πήρε εύκολα τη νίκη με 72-89. Για σήμερα (27/12) το ζητούμενο φυσικά είναι η νίκη και όχι ο τρόπος που θα έρθει, καθώς στο Top 16 τα λάθη δεν διορθώνονται.

Στην Κάχα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τα ματς του πρώτου γύρου. Το βασικότερο είναι ότι πλέον στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Ζαν Τάμπακ και όχι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η συγκεκριμένη αλλαγή έχει ανεβάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τους Βάσκους, που κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το To 16 με συνεχόμενες νίκες, ενώ παράλληλα βρίσκονται ψηλά και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στην Κάχα Λαμποράλ, ανήκει πλέον και ο Ομάρ Κουκ που έφυγε από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Στον Ολυμπιακό δεν έχει αλλάξει τίποτα και το ζητούμενο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα την αγωνιστική τους απόδοση. Οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε συνεχόμενες νίκες στην Euroleague, παίζοντας παράλληλα και πολύ καλό μπάσκετ. Δεν υπάρχουν απουσίες για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος άφησε στην Αθήνα τους Κατσίβελη και Γεωργάκη.

Η προϊστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στη Βιτόρια, είναι υπέρ της Κάχα Λαμποράλ η οποία και προηγείται με 7-3 στις νίκες, αν και οι ερυθρόλευκοι στις τρεις απο τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους, κατόρθωσαν να αποδράσουν νικητές!

Keywords
Τυχαία Θέματα