Πράξη αναγνώρισης η επίσκεψη Μέρκελ

«Πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει υποβληθεί σε έντονη πίεση λόγω της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Δευτέρας της  Bild.

«Οι Έλληνες αξίζουν ισότητα και σεβασμό», προσθέτει

ο κ. Βεστερβέλε, τη στιγμή που η πλειοψηφία του γερμανικού Κοινοβουλίου ζητεί από τη γερμανίδα καγκελάριο να πει ξεκάθαρα στους Έλληνες πως μπορούν «να υπολογίζουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο δύσκολο δρόμο που τους μένει να κάνουν», όπως για παράδειγμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γιούργκεν Τρίτιν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς (SPD), ο οποίος κάλεσε επίσης την καγκελάριο να εκφράσει το ενδιαφέρον της προς τους Έλληνες.

Στον αντίποδα, «να πει τα πράγματα με το όνομά τους» καλεί την Μέρκελ ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουκς, σε δηλώσεις του προς το Reuters, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και τρίτο πακέτο βοήθειας. «Είμαι κατηγορηματικά κατά ενός τρίτου πακέτου βοήθειας και είμαι βέβαιος ότι έτσι τα βλέπουν τα πράγματα και άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί της γερμανικής κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα