'' βαλτε φορο περιουσιας ''...

20:29 7/10/2012 - Πηγή: Fimotro
'' Η στρατηγική του σοκ έχει αποτύχει'' στην Ελλάδα, δηλώνει ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Peter Bofinger.
Μιλώντας στο ''Βήμα της Κυριακής'', τονίζει ότι...
''υπό συνθήκες σπειροειδούς φθίσης της οικονομίας, οι περικοπές δεν προσφέρουν τίποτα. Το ζητούμενο είναι προγράμματα ανάκαμψης''.
Ο Bofinger εκφράζει την απορία του που δεν επιχειρείται η επιβολή φόρου περιουσίας. ''Τέτοιος φόρος είχε επιβληθεί μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γερμανία, όπου
οι πλούσιοι υποχρεώθηκαν να δώσουν τη μισή τους περιουσία σε διάστημα 30 ετών στο κράτος. Οι 'Ελληνες θα έπρεπε να εξετάσουν αυτό το μοντέλο '', επισημαίνει και συνεχίζει : '' Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα δεν έχει έναν ύψιστο φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 56% ''.
Ο ίδιος τονίζει ότι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, δε θα είχαμε αναγκαστικά κατάρρευση της Ευρωζώνης, ενώ σε περίπτωση εξόδου της Ισπανίας, οι παιθανότητες αυτές θα ήταν πολύ μεγάλες.
Ο Bofinger ρίχνει την ευθύνη στους πολιτικούς για την ελληνική κρίση λέγοντας ότι ''οι υπεύθυνοι είναι σαφώς οι πολιτικοί, που τις περασμένες δεκαετίες, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη δεν κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τα κρατικά έσοδα. Αυτό είναι η ρίζα της κακοδαιμονίας''.
Keywords
Τυχαία Θέματα