Πουλήθηκε η «Δωδώνη»

Στα 20.851.800 ευρώ ανήλθε το καταβληθέν τίμημα για την μεταβίβαση  της  γαλακτοβιομηχανίας  «Δωδώνη»  σε εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρεία SIMOS FOOD GROUP,

σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση.

Η μεταβίβαση του ποσοστού ήταν της τάξης του  67,77% .

Η διαδικασία πώλησης ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα χρόνο προσπάθειας να πουληθεί ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο.

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει «η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η. προς όφελος, μεταξύ άλλων, της ελληνικής οικονομίας, της Ηπείρου και της ζώνης γάλακτος».

Σημειώνεται ότι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΑΤΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση διετέλεσαν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank. Νομική υποστήριξη παρείχε η Δικηγορική Εταιρεία Σαραντίτης.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα