Ποτέ την Κυριακή… λέει ο μισός εμπορικός κόσμος για το άνοιγμα των καταστημάτων

Κυριακή του… διχασμού των εμπόρων η σημερινή, με τους μισούς εμπορικούς συλλόγους να θέλουν ανοιχτά τα καταστήματα και τους άλλους μισούς να μην υποκύπτουν στη νέα «μόδα». Από τη μια τα σούπερ μάρκετ « Σκλαβενίτης» και « Βερόπουλος» να είναι κλειστά και από την άλλη τα πολυκαταστήματα « Golden Hall» και « Attica» να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ), το 54% των μελών της είχε δηλώσει ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά

τους, οι δε μικρομεσαίοι έμποροι δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν χρήση του νόμου. Πάντως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης, είχε δηλώσει πως «την Κυριακή θα γίνει μπάχαλο!»…

Με βάση τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η οποία, όπως είναι γνωστό, αντιπροσωπεύει τις μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, σε σύνολο 129 εμπορικών συλλογών και ομοσπονδιών, οι 57 είχαν αποφασίσει και πρότειναν στα μέλη να λειτουργήσουν σήμερα, 7 σύλλογοι μέχρι αργά χθες δεν είχαν αποφασίσει, 4 άφησαν ελεύθερη την επιλογή στα μέλη τους και 61 αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Διχογνωμία στον χώρο παρατηρείται και στο θέμα του ανοίγματος τις υπόλοιπες έξι Κυριακές, επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις –εκτός μερικών εξαιρέσεων- δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν, ενώ στους «μικρούς» επικρατούν διαφορετικές απόψεις.

Συγκεκριμένα, στην Αττική θετικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων είναι οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας, Μεγάρων, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Νέας Ιωνίας (με μειωμένο ωράριο).

Επ’ αυτού ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου, σύμφωνα με το νόμο, είναι 11:00-20:00.

The post Ποτέ την Κυριακή… λέει ο μισός εμπορικός κόσμος για το άνοιγμα των καταστημάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα