Πως βγαίνουν τα λεφτά στο εξωτερικό

Ο φόβος για έξοδο της χώρας από το ευρώ και η αβεβαιότητα για το εάν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές υποχρεώνει τους Έλληνες να τραβάνε τα λεφτά τους από τις τράπεζες.
Κάποιοι τα φυλάνε σπίτι τους και ψάχνουν τρόπου να τα βγάλουν στο εξωτερικό, κάτι που έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία της χώρας.
Τραπεζικά στελέχη πάντως δεν κρύβουν ότι η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό γίνεται με τρεις βασικούς τρόπους από τις επιχειρήσεις:
1.

Μείωση κι επιστροφή κεφαλαίου εταιριών προς τους μετόχους. Αυτό σημαίνει πως αντί να δίνουν μέρισμα, το οποίο φορολογείται, γυρίζουν χρήματα στους μετόχους κι εκείνοι τα βγάζουν εκτός χώρας.

2. Με δημιουργία θυγατρικών εταιριών, χωρίς, όμως, δραστηριότητα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι μητρικές τις δανείζουν κι έτσι τα χρήματα βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

3. Μεταφορά ρευστού με βαλίτσες σε χώρες του εξωτερικού, κάτι όμως που είναι παράνομο. Και αυτό γιατί εάν τα ποσά είναι άνω των 3.000 ευρώ και δεν περνούν από το τραπεζικό σύστημα θεωρούνται «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Keywords
Αναζητήσεις
συνεπειες που βγαζουν χρημα στο εξωτερικο, πώς βγαίνουν τα χρήματα στο εξωτερικό
Τυχαία Θέματα