Ολλανδία – Γερμανία 1-2

Με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεθ η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας και έγινε η πρώτη ομάδα του Euro 2012 που κάνει το “2 στα 2″.

Αντιθέτως, η Ολλανδία κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στην διοργάνωση με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι μειώνοντας στο 73′, αλλά δεν απέφυγε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς.

Η Γερμανία ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση, καθώς Πορτογαλία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και αν αμφότερες νικήσουν στην 3η αγωνιστική

θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία μεταξύ τους θα έχουν από 6 βαθμούς και θα μετρήσουν τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (πολύ πιθανό σε αυτό το σενάριο η Γερμανία να είναι 3η).

Από την άλλη δεν έχει αποκλειστεί η Ολλανδία, καθώς αν νικήσει την Πορτογαλία θα έχει 3 βαθμούς, όσους και οι Ίβηρες και θα ελπίζουν σε νίκη της Γερμανίας επί της Δανίας, έτσι ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση μεταξύ Ολλανδίας, Πορτογαλίας και Δανίας, όπου θα μετρήσουν τα μεταξύ τους.

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ δέχτηκε κίτρινη κάρτα, είχε δεχτεί και στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία, έτσι δεν θα παίξει κόντρα στην Δανία, ενώ ο Μάριο Γκόμεθ με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 3 στην διοργάνωση και είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Αλάν Ντζαγκόεβ της Ρωσίας.

Απογοητευτικός ήταν ξανά ο Άριεν Ρόμπεν για την Ολλανδία, ενώ στο 83′ που αντικαταστάθηκε εκνευρίστηκε και δεν βγήκε από την πλευρά των πάγκων, αλλά από την άλλη μεριά του γηπέδου!

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 73′ Φαν Πέρσι / 24′ και 38′ Μάριο Γκόμεθ
Γήπεδο: “Metalist Stadium”, Χάρκοβο
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46′ Φαν ντερ Φααρτ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83′ Κάιτ), Αφελάι (46′ Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μεσούτ Εζίλ (80′ Κροος), Τόμας Μίλερ (92′ Λαρς Μπέντερ), Ποντόλσκι, Μάριο Γκόμεθ (72′ Κλόζε).

*κίτρινες κάρτες: 80′ Νάιτζελ ντε Γιονγκ / 87′ Τζερόμ Μπόατενγκ
**κόκκινες κάρτες: -

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα