Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς λόγω της γενικής απεργίας

Ταλαιπωρία αναμένεται σήμερα για το επιβατικό κοινό, καθώς θα κινηθούν μετ΄ εμποδίων τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα,

τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επέλθει από τις 10:00 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Τα τρένα δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο. Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης, 17 Ιουλίου.

Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα-Μηλιές.

Ακινητοποιημένος, επίσης, θα είναι σήμερα, όλη την ημέρα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Έτσι, επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται, μεταξύ 09:00 το πρωί και 21:00 το βράδυ, μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95, από Σύνταγμα/Εθνική Άμυνα ή Χ97, από Δάφνη.

Κανονικά θα λειτουργούν, σήμερα, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Τη συμμετοχή της στη σημερινή γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

Πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας,

Πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις,

Πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις,

Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα