Πόλεμος δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ σχετικά με την κατάργηση του μνημονίου, την οποία επικαλείται σε πρόταση νόμο το ΚΚΕ, γεγονός που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει γίνει καθυστερημένα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε σχετικά ότι το ΚΚΕ παραδέχεται «έστω και καθυστερημένα», ότι το «το δίλημμα “μνημόνιο- αντιμνημόνιο” δεν είναι πλαστό».

«Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναγνώρισε πάντως ότι «η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα».

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μετεκλογικά «με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».

Από την μεριά του το ΚΚΕ απαντάει τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείται να εγκαλεί το ΚΚΕ για τη στάση του, δήλωσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μεντρέκας.

«Πάει πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία- κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους “εταίρους”, να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων» δήλωσε ο κ. Μεντρέκας.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποφεύγει να απαντήσει πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ» και έθεσε το ερώτημα αν «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ».

«Τα όσα λέει [ο ΣΥΡΙΖΑ] για την κυβέρνησή του, που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ’ όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι’ αυτόν και απ’ όσα, κατά καιρούς, λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα