Ποιος πλήρωσε το ελικόπτερο;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Παναγιώτης Βλαστός, πήγε να αποδράσει με κινηματογραφικό τρόπο, ανήμερα της ημέρας των Όσκαρ. Κι επειδή ο φάκελος “Βλαστού”, “τρέχει” από την υπόθεση “Παναγόπουλου”, το “Π” είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος κακοποιός διασυνδέεται με “υψηλά” πρόσωπα – σύμφωνα

με πληροφορίες ανθρώπου του επιχειρηματικού κόσμου – που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μείνουν στην επιφάνεια, επικαλούμενοι τις σχέσεις τους τόσο με πολιτικά κόμματα, όσο και με συγκεκριμένους πολιτικούς. Θα είχε ενδιαφέρον για τις αρχές, όχι τόσο η εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας – απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων αυτής καθεαυτής, αλλά άλλων ειδών λεπτομέρειες, όπως το ποιος για παράδειγμα χρηματοδότησε το ελικόπτερο, ή το ποιος έβαλε τη “μαγιά” γι’ αυτήν την οσκαρική – χολιγουντιανή υπερπαραγωγή της απόπειρας απόδρασης. Με το ερώτημα αυτό, είναι δυνατόν να ανοίξει ένας τεράστιος φάκελος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ίσως “χτυπήσει φλέβα” αναφορικά με τις διασυνδέσεις των κακοποιών, διασυνδέσεις οι οποίες τους χωρίζουν σε κακοποιούς υψηλής προστασίας και σε απλούς ποινικούς.

Το “Παρασκήνιο”, θα επανέλθει με συγκεκριμένες αποκαλύψεις ενώ με αυτές εδώ τις αράδες θέλει απλά να κινητοποιήσει ένα μηχανισμό έρευνας του συγκεκριμένου δαιδαλώδους κυκλώματος που κάνει τη διαμονή κάποιων στη φυλακή, να μοιάζει με βασιλική διαβίωση, αφού γεννά φόβο και πειρασμό σε συγκρατουμένους και θεσμικούς της φυλακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα