Θύμα απάτης άνεργος που ήθελε να πάει στην Γερμανία

“Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος” είναι η μόνη έκφραση που αρμόζει σε έναν άνεργο ο οποίος στην προσπάθεια του να βρει δουλειά (στο εξωτερικό) από τις μικρές αγγελίες, όχι απλός δεν κατάφερε να βρει κάποια θέση αλλά θα βάλει και από την τσέπη του.

Το θύμα είναι ένας άνεργος από τα Χανιά που έψαχνε για δουλειά μέσα από τις μικρές αγγελίες, όπως καταθέτει ο ίδιος στην Ένωση Καταναλωτών Κρήτης. Στην προσπάθεια του λοιπόν

να βρει μια θέση εργασίας έπεσε θύμα απατεώνων καταφέρνωντας να του αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό με σκοπό να τον ενημερώσουν για κάποια θέση υπαλλήλου στο Μόναχο, η οποία τελικά αποδείχτηκε… φούσκα.

Αναλυτικά στην καταγγελία που δημοσιεύει το prismanews.gr, αναφέρεται :

«Σας ενημερώνω ότι στις 7-2-2013 ενώ διάβαζα τοπική εφημερίδα και συγκεκριμένα στις αγγελίες στο θέμα Ζητήσεις υπαλλήλων εργατοτεχνών έλεγε ΆΜΕΣΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 ΨΗΣΤΕΣ 3 ΜΑΓΕΙΡΕΣ 5 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 3 ΒΟΗΘΟΙ παρέχεται διαμονή και διατροφή – Σύμβαση εργασίας και άλλες αποδοχές παρακαλούνται μόνο άτομα με Ελληνική Ταυτότητα κινητό τηλέφωνο …

Εγώ ως ενδιαφερόμενος λόγω ανεργίας αναζητώντας εργασία απευθύνθηκα τηλεφωνικά και ο κύριος που βγήκε στην γραμμή μου είπε ότι υπάρχει μία θέση βοηθός μαγείρου στο Μόναχο, θα μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες μόνο εάν καταθέσω διάφορα ποσά τα οποία σας τα αναλύω (έξοδα κούριερ, εισιτήρια, φόρο εισιτηρίων), συνολικού ύψους 1.800 ευρώ τα οποία εγώ κατέθεσα.

Μου είπε ότι θα μιλήσω με τον Εργοδότη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Έχω ενημερώσει μέσω καταγγελίας μου την Εισαγγελική Αρχή»..

Keywords
Τυχαία Θέματα