Ποιος πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις;

«Είχαμε κι εμείς ενστάσεις και διαφωνίες στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ωστόσο μόνον οι τροποποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγιναν αποδεκτές…» ψιθυρίζουν, με παράπονο, αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ..

Το πρόβλημά τους είναι ότι στα καλλιστεία του λαϊκισμού, στην προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συντεχνιακών μικροσυμφερόντων, οι συνεταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατήγαγαν περήφανη νίκη.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις

τους, οι βουλευτές της Ν.Δ. επιρρίπτουν ευθύνες στον Υπουργό Ανάπτυξης γιατί έκανε το «χατήρι» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι από σήμερα εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα, ως Δον Κιχώτες που κατατρόπωσαν τους ανεμόμυλους του εκσυγχρονισμού.

Καθημερινά στη Βουλή, οι δημοσιογράφοι παρατηρούν έκπληκτοι τον διαγκωνισμό βουλευτών- όχι μόνον της αντιπολίτευσης αλλά δυστυχώς και της συγκυβέρνησης- στη διαδικασία κατάθεσης «περίεργων τροπολογιών» οι οποίες αποκλειστικό στόχο έχουν την ουσιαστική ακύρωση ψηφισθέντων νόμων που εισάγουν καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στον τρόπο λειτουργία της ελληνικής οικονομίας.

Προσπαθούν -συγκεκριμένοι είναι αλήθεια- βουλευτές, να επαναφέρουν το νομοθετικό πλαίσιο στην «προτέρα κατάσταση» δηλαδή να καταργηθούν ακόμη και οι πλέον αυτονόητες μεταρρυθμιστικές απόπειρες.

Στους καφενέδες της επικράτειας, απέναντι στους ψηφοφόρους τους, κλαψουρίζουν ότι «δεν ήθελαν αλλά υποχρεώθηκαν να υπερψηφίσουν για να μην γκρεμιστεί η κυβέρνηση στη Βουλή» να ψηφίσουν «οδυνηρές ρυθμίσεις» υπονοώντας ότι «αν περνούσε από το χέρι τους» θα συνέχιζαν να μοιράζουν πρόωρες συντάξεις, αναπηρικά επιδόματα σε όλους και μισθούς όπως τον παλιό καλό καιρό.

«Φταίει το καταραμένο Μνημόνιο» ομολογούν με λυγμούς καταγγέλλοντας διαπρυσίως το απεχθές «πρωτογενές πλεόνασμα» για το συμμάζεμα των δημοσίων δαπανών. Αν μπορούσαν, θα είχαν πάρει όλα τα μέτρα πίσω με έναν νόμο και μία διάταξη, ακριβώς όπως υπόσχεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία από τα ύψη του προεκλογικού άμβωνα, δηλώνει ότι θα διαθέτει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυθέντες και θα κρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις.

Τώρα που απομακρύνθηκε ο κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ, τώρα που εξασφαλίσθηκε ο μισθός τους με την καταβολή των δόσεων από την Τρόικα, οι γενναιόφρονες βουλευτές βγήκαν από το καβούκι τους και «κλείνουν το μάτι» στους ψηφοφόρους με την υπόσχεση ότι «τώρα που τελειώνουν τα Μνημόνια, θα τα διορθώσουμε όλα».

Τελικά ποιος πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις σ’ αυτή τη χώρα; Ήταν όλες οι θεσμικές αλλαγές «οδυνηρές μνημονιακές υποχρεώσεις» ή απαραίτητες για την επιβίωση της χώρας αυτονόητες τομές εκσυγχρονισμού;

The post Ποιος πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα