Ποιοι θέλουν τη Χρυσή Αυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή σε συνδυασμό με τις αναφορές που υπάρχουν για επιθέσεις εναντίον μεταναστών, φέρνουν τον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νίλς Μούιζνιεκς, στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα του κόμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FT Deutschland.

Το

δημοσίευμα αναφέρει, συγκεκριμένα ότι «Η βαθιά οικονομική ύφεση στην Ελλάδα έχει αυξήσει την επιρροή των ακραίων κομμάτων» και συνεχίζει «Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κατάφεραν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Επικριτές κατηγορούν τους πολιτικούς ότι παρακολουθούν άπραγοι. Με εξαίρεση τα αριστερά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί συνειδητά φιλικές προς τους μετανάστες πολιτικές θέσεις, οι πολιτικοί δεν αντιδρούν σχεδόν καθόλου απέναντι στην έξαρση της βίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αντιθέτως επανέλαβε στο κοινοβούλιο την προεκλογική του δέσμευση να ασκήσει σκληρή πολιτική έναντι των παράνομων μεταναστών», καταλήγει το ρεπορτάζ των Financial Times.

Από τη μεριά του, ο  Νίλς Μούιζνιεκς υποστηρίζει ότι διαθέτει αναφορές οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών, τονίζοντας ότι παρόλο που ο ίδιος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αμφισβητεί τέτοιου είδους συμπεριφορές από μέλη και φίλους του κόμματός του, στις αρχές Ιουνίου η αστυνομία συνέλαβε στον Πειραιά μία ομάδα μαυροντυμένων μοτοσικλετιστών της Χρυσής Αυγής, η οποία επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά έναν αλλοδαπό. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και η κόρη του Μιχαλολιάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα