Μαθήματα Φερέιρα…

Στην τελευταία προπόνηση επί αυστριακού εδάφους(αύριο το πρωί έχει ρεπό και το απόγευμα φιλικό) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άνοιξε τις πόρτες στους απεσταλμένους και για πρώτη φορά μπροστά στα δικά μας μάτια δούλεψε στον τομέα της τακτικής, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα ποδοσφαίρου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διέκοψε περίπου δέκα φόρες την άσκηση για να εξηγήσει τι ακριβώς ζητά και ποιο είναι το σωστό.
Οδηγίες σε Τοτσέ, Βιτόλο, Πετρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Δώνης και τα…

γκάζια στον Χουχούμη ήταν στο… μενού του Πορτογάλου τεχνικού. Η άσκηση ήταν η εξής: Δύο ομάδες έκαναν επίθεση και άμυνα ανά εξάλεπτο. Όποιος έκανε επίθεση έπρεπε να σκοράρει σε κανονικό τέρμα ενώ όποιος αμυνόταν να βγει από την περιοχή του και να σκοράρει σε δύο μικρά τέρματα.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Κίτρινοι: Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος, Χουχούμης, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ.

Πράσινοι: Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Λαγός, Ιωαννίδης, Δώνης, Σεϊταρίδης, Κουσίδης, Πετρόπουλος.

Όταν άλλαζαν και έκαναν άμυνα οι κίτρινοι, πήγαιναν σε αυτή την ομάδα οι στόπερ Μπουμσόνγκ και Βελάσκες, αντί των επιθετικογενών Λάζαρου και Τοτσέ, που πήγαιναν στην άλλη ομάδα.

Το μοναδικό γκολ στο κανονικό τέρμα το πέτυχε ο Μαρίνος με προβολή μετά από σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά.

«Λάζαρε εκεί σε θέλω»

Ο Φερέιρα πιστεύει πολύ τον Χριστοδουλόπουλο, ποντάρει πολλά πάνω του και θέλει να πάρει το 100% από τον Έλληνα άσο. Στο δίτερμα έπαιζε πίσω από τους επιθετικούς και 3-4 φορές ο Φερέιρα του έκανε… πενηνταράκια τι ακριβώς ζητά. «Δεν θέλω να κλείνεις μέσα στην περιοχή γρήγορα και πριν γίνει η σέντρα.

Θέλω να μείνεις στον άξονα, έξω από την περιοχή και όταν παίρνεις την μπάλα να έχεις όλες τις επιλογές δικές σου. Και χωρίς μεγάλη πίεση. Μπορείς να σουτάρεις, να ανοίξεις το παιχνίδι, να την περάσεις κάθετα». Μετά από πέντε λεπτά ο Λάζαρος έκανε τκάθετη στον Τοτσέ… μισό γκολ και κέρδισε το μπράβο του Πορτογάλου.

Η διαγώνια κίνηση των φορ

Ιδιαίτερα είχε και στους επιθετικούς, τον Τοτσέ και τον Αντώνη Πετρόπουλο, εξηγώντας που θέλει να κινούνται. «Όταν η μπάλα πηγαίνει στο πλάι και έχει βγει στα άκρα θέλω να κάνετε διαγώνια κίνηση και να γεμίζετε την περιοχή. Έτσι θα δημιούργησετε πρόβλημα στον αντίπαλο».

«Γκάζια» σε Χουχούμη

Ο Διαμαντής Χουχούμης παίζοντας αριστερά έγινε δέκτης των παραπόνων του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί τον μικρό μεγάλο ταλέντο και αυτό σε κάθε ευκαιρία τον… γκαζώνει. Σε μία λάθος πάσα και ενώ δεν είχε παίξει τον Σπυρόπουλο που έβγαινε στην πλάτη του, είπε:

«Δεν θέλω να παίρνεις την μπάλα και να κλείνεις προς τα μέσα. Κάνεις το ίδιο πράγμα, κρατάς την μπάλα 10 δευτερόλεπτα και στο τέλος κάνεις και λάθος πάσα. Φέρτε την μπάλα στο σημείο που ήταν. Παίξε δίπλα σου(και έδωσε την πάσα στον Σπυρόπουλο που έκανε την κίνηση για τα αριστερά)» Μετά που ο Χουχούμης έκανε το σωστό, είπε «μπράδο Διαμάντι».

«Βιτόλο γύρνα το σώμα σου»

Σε μία φάση του διπλού, ο Βιτόλο έκανε λάθος κοντρόλ και η ομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα