Ποινή σε ευρωβουλευτή που έβρισε τον Βαν Ρομπάι

Πρόκειται για έναν γνωστό στο εξωτερικό Βρετανό ευρωβουλευτή και γνωστό ευρωσκεπτικιστή, ενώ στη χώρα μας θα τον θυμούνται πολλοί, καθώς ουκ ολίγες φορές είχε τοποθετηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.980 ευρώ από το Ευρωπαϊκό

Δικαστήριο για ένα περιστατικό που είχε συμβεί κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010. Τότε, ο ευρωβουλευτής του κόμματος UKIP, είχε πει για τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ότι «έχει το χάρισμα μιας πατσαβούρας και την εμφάνιση τραπεζικού υπαλληλίσκου».

Το ποσό αυτό ισούται με δέκα ημερήσιες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για τη συμμετοχή τους στις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ωστόσο ο Φάρατζ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή που του επιβλήθηκε.

Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο twitter: «Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της ΕΕ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα