Το οπλοστάσιο σπείρας της Δ.Αττικής (φωτό)

Συνελήφθησαν χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική, πέντε μέλη σπείρας κακοποιών που είχαν διαπράξει περισσότερες από 40 ληστείες. Εγκέφαλος της σπείρας φαίνεται ότι ήταν ένας εκ των συλληφθέντων, Έλληνας στην καταγωγή, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι αλλοδαποί.

Ως ιδιαίτερα σκληρή χαρακτηρίζεται η σπείρα από τις Αρχές, καθώς είχε πυροβολήσει κατά αθώων πολιτών σε έξι απ’τις ληστείες της.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων σε Περιστέρι, Άνω Πατήσια και Χαϊδάρι βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα καλάσνικοφ,

δυο περίστροφα, τρία πιστόλια, τρεις αμυντικές χειροβομβίδες, τρεις επιθετικές χειροβομβίδες και χιλιάδες σφαίρες. Μάλιστα το ένα από τα πιστόλια το είχαν κλέψει από σπίτι αστυνομικού που είχαν διαρρήξει. Εκτός από τον οπλισμό οι συλληφθέντες είχαν και έναν πολιορκητικό κριό, παρόμοιο με αυτό που έχουν τα ΕΚΑΜ, τον όποιο δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο εάν έχουν χρησιμοποιήσει.

Έχει εξακριβωθεί μάλιστα από τις έως τώρα έρευνες, ότι οι ληστές είχαν πυροβολήσει κατά πολιτών στις 28/11/2011 σε Σουπερ Μάρκετ στο Νέο Κόσμο, στις 7/3/2012 σε Σουπερ Μάρκετ στα Βριλήσσια, στις 7/8/2012 σε κοσμηματοπωλείο στη οδό Βερανζέρου στο κέντρο της Αθήνας και τον περασμένο Ιούλιο σε εταιρεία καθαρισμού στο Περιστέρι πυροβόλησαν εφτά φορές. Τέλος, στο Ίλιον στις 18/5/2012.

Οι αρχές ακόμη εντόπισαν τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία κλεμμένα αυτοκίνητα και δυο επίσης κλεμμένες μηχανές.

Ειδικότερα, είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μια ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μια ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλη αφαίρεση αυτοκινήτων κατά τη διαφυγή τους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες απ’ το οπλοστάσιο της σπείρας:

Keywords
Τυχαία Θέματα