Πακιστάν: Ισλαμική επιτροπή ζητά την εκ νέου νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ παιδιών

Να καταργηθεί η απαγόρευση για τον γάμο μεταξύ παιδιών ζήτησε σήμερα η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή του Πακιστάν από την κυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης να καταργηθεί η υποχρέωση ενός άνδρα να πάρει την έγκριση της συζύγου του για να παντρευτεί μια δεύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή αυτή συμβουλεύει το κοινοβούλιο για τη συμβατότητα των νομοθετικών προτάσεων με το θρησκευτικό νόμο (σαρία) και θεωρεί ότι οι δύο αυτοί περιορισμοί αντίκεινται στο Ισλάμ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής, ένα από τα μέλη της, ο Τάχερ Ασράφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο

ότι ο νόμος που απαγορεύει να παντρεύονται τα παιδιά αντίκειται στο Ισλάμ. Ο νόμος θέτει όριο ηλικίας τα 16 χρόνια για τις γυναίκες και τα 18 για τους άνδρες.

«Η σαρία δεν ορίζει μια συγκεκριμένη ηλικία. Λέει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να παντρευτεί όταν φτάσει στην ήβη και η εφηβεία δεν καθορίζεται από την ηλικία», υποστήριξε ο κ. Ασράφι. «Οι άνθρωποι μπορούν να παντρεύονται με ένα παιδί εάν πιστεύουν ότι έχει φτάσει στην εφηβεία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ασράφι η επιτροπή έκρινε παράνομο και τον νόμο που απαιτεί από τους άνδρες να ζητούν την άδεια της πρώτης συζύγου τους για να παντρεύονται μια δεύτερη. «Το Ισλάμ επιτρέπει σε έναν άνδρα να έχει τέσσερις συζύγους, χωρίς να θέτει θέμα της συναίνεσης της πρώτης από αυτές», υπογράμμισε.

Ως αποτέλεσμα στις συστάσεις αυτές της επιτροπής, εκπρόσωποι οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν το κοινοβούλιο του Πακιστάν να αγνοήσει τις δύο συστάσεις της επιτροπής που, όπως λένε, παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι η θρησκευτική αυτή επιτροπή του Πακιστάν είχε αμφισβητήσει τον περασμένο Νοέμβριο την εγκυρότητα της εξέτασης DNA στις υποθέσεις βιασμού, επιμένοντας ότι το θύμα θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό του παρουσιάζοντας τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες. Το κοινοβούλιο του Πακιστάν, ωστόσο, δεν ακολούθησε τη συμβουλή της.

The post Πακιστάν: Ισλαμική επιτροπή ζητά την εκ νέου νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ παιδιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα