Ποια είναι η «σιδηρά κυρία» της ελληνικής ακροδεξιάς – Το paraskhnio.gr σας αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητας της Ελένης Ζαρούλια

Εδώ και 28 χρόνια στο πλευρό του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, η Ελένη Ζαρούλια είναι η σιδηρά κυρία της ελληνικής ακροδεξιάς και η δεύτερη γυναίκα βουλευτής που συνυπήρξε με τον σύζυγό της στα βουλευτικά έδρανα, μετά τη Φωτεινή Δεκάζου και τον Στέφανο Μιχαλόπουλο.

Η κ. Ζαρούλια γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από την Ηλεία. Σπούδασε στην Αγγλία σε σχολή γραμματέων και επέστρεψε στην Ελλάδα

για να εργαστεί. Ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Λυδία» στο κέντρο της Αθήνας και ανήκε στους υψηλούς κύκλους της αθηναϊκής κοινωνίας, ενώ η οικογένεια της είχε στην κατοχή της και πολλά ακίνητα, τα οποία τα κληρονόμησε η ίδια και ο αδερφός της. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ίδια σταμάτησε να εργάζεται. Δηλώνει, όμως, σε παλιά συνέντευξη της: «έχω αρκετά ένσημα και πληρώνω υψηλότατους φόρους στο ελληνικό κράτος. Νοικιάζω το ξενοδοχείο σε ένα Έλληνα από τη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος αποφάσισε να το αλλάξει και μας επιτέθηκαν γι αυτό προεκλογικά. Τα υπόλοιπα ακίνητα μου τα νοικιάζω μόνο σε Έλληνες. Μου τα ζητάνε αλλοδαποί, αλλά προτιμώ να χάνω τα ενοίκια».

Η εμπλοκή της με τα κοινά είχε ξεκινήσει λίγο μετά την ενηλικίωση της, αφού η ίδια συμμετείχε στην ΕΠΕΝ, το κόμμα που υπερασπιζόταν ιδεολογικά τη χούντα των συνταγματαρχών και «πνευματικός» του ηγέτης ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο συντηρητικός και αυστηρός της χαρακτήρας φαίνεται ακόμα και από τις ενδυματολογικές τις επιλογές.

Όσον αφορά στον σύζυγό της, αναφέρει στην ίδια συνέντευξη: «Με το Νίκο γνωριστήκαμε από κοινούς γνωστούς στη συμμετοχή μας στα εθνικιστικά κόμματα. Μας ένωνε η αγάπη για την πατρίδα μας και τα σύμβολα, Αμέσως διαπίστωσα ότι είναι αδάμαντας, είναι βράχος. Τις ίδιες απόψεις που είχε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, τις ίδιες έχει και σήμερα. Τότε ήμουν μικρή δεν ήμουν ώριμη. Η επιλογή μου, όμως με δικαίωσε. Μετράμε 25 χρόνια έγγαμου βίου και νιώθω σίγουρη για τον αγωνιστή που έχω δίπλα μου. Είναι τρυφερός, στοργικός και μου κάνει ρομαντικά δώρα. Καμία σχέση δηλαδή με τα φασιστικά επίθετα που του αποδίδουν». Στην κατοικία, στην οποία συζούν σήμερα στην στην Πεύκη, κάνουν κουμάντο από κοινού, εκείνη όμως έχει τον τελευταίο λόγο σαν νοικοκυρά, όπως είχε δηλώσει η ίδια.

Αναφερόμενη στην 25χρονη σήμερα κόρη τους, Ουρανία, δήλωνε ότι την μεγάλωσαν χωρίς πολιτικά ερεθίσματα. «Το παιδί μας, όμως, ήταν πολύ έξυπνο και κατάφερε να διακρίνει γρήγορα την αλήθεια από το ψέμα», όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα