«Πνίγηκε» η Κόκκινη Πλατεία από 100.000 διαδηλωτές λόγω Πρωτομαγιάς

Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με αφορμή τη γιορτή των Εργατών, ξεκινώντας και πάλι μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, την ώρα που το αίσθημα του πατριωτισμού στη Ρωσία έχει ενταθεί από την ουκρανική κρίση.

«Είμαι περήφανος για την πατρίδα μου. Ο Πούτιν έχει δίκιο» έγραφαν τα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι διαδηλωτές μαζί με ρωσικές

σημαίες και μπαλόνια λευκά, μπλε και κόκκινα, στα χρώματα της ρωσικής σημαίας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, της οποίας ηγείτο ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν και πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο για πρώτη φορά από το 1991.

Οι συμμετέχοντες γιόρτασαν την προσάρτηση της Κριμαίας το Μάρτιο στη Ρωσία με πολυάριθμα πλακάτ και ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικάτων, έπειτα από τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος το οποίο καταγγέλθηκε ως παράνομο από το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα.

Ένα από τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε χαρακτηριστικά: «Ένας άνεμος ελευθερίας πνέει στην Κριμαία!», «Μόσχα- Σεβαστούπολη, πόλεις των ηρώων».

Η διαδήλωση θα έχει «αντιφασιστικό χαρακτήρα, λόγω της κατάστασης στα σύνορά μας», είχε δηλώσει ένας εκ των διοργανωτών της πορείας, ο Αλεξάντρ Τσερκούκοφ, πρόεδρος του κόμματος «Ένωση των Εργατών» προχθές κάνοντας αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα Ανατολικά της Ουκρανίας.

Η επιστροφή συμβολικού χαρακτήρα των κινητοποιήσεων στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας που φέτος έγινε πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, έλαβε την έγκριση των αρχών, όπως την εποχή της πρώην ΕΣΣΔ, όταν η Πρωτομαγιά αποτελούσε αφορμή για μεγαλειώδεις στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Ρωσίας, Μιχαϊλ Σμακόφ περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη την χώρα.

The post «Πνίγηκε» η Κόκκινη Πλατεία από 100.000 διαδηλωτές λόγω Πρωτομαγιάς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα