Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική

Συνελήφθησαν σήμερα τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace, καθώς και ο καπετάνιος του πλοίου Rainbow Warrior στο λιμάνι του Ρότερνταμ την ώρα που εμπόδιζαν ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο Ρόλαντ

Εκερς, εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας: «Ο καπετάνιος συνελήφθη και το πλοίο οδηγήθηκε αλλού» και σύμφωνα με τον ίδιο και άλλοι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης βρίσκονταν σε μικρότερα πλοία έτσι ώστε να εμποδίσουν το ρωσικό τάνκερ να προσεγγίσει το λιμάνι.

Όπως αναφέρεται ο καπετάνιος είναι το μόνο πρόσωπο στο Rainbow Warrior που συνελήφθη και κρατείται, ενώ τα υπόλοιπα άτομα μετείχαν στην επιχείρηση κυρίως με πλοιάρια που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ της αποβάθρας και του ρωσικού πετρελαιοφόρου «Μιχαήλ Ουλιάνοφ» για να εμποδίσουν την προσέγγισή του.

Η Greenpeace με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρεται κατά της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αρκτική, μια περιοχή με ευαίσθητο οικοσύστημα και οι ακτιβιστές της είχαν υψώσει πανό στο κύτος του τάνκερ που έγραφε «Όχι πετρέλαιο από την Αρκτική».

Ο λόγος για τον Πίτερ Ουίλκοξ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 30 ακτιβιστές της Greenpeace που οι ρωσικές αρχές είχαν συλλάβει τον Σεπτέμβριο, ενώ επιχειρούσαν την κατάληψη εξέδρας άντλησης πετρελαίου του ρωσικού ομίλου Gazprom.

Το ρωσικό τάνκερ μεταφέρει το πρώτο φορτίο πετρελαίου που αγοράστηκε από το γαλλικό όμιλο Total η εξόρυξη του οποίου έγινε ανοικτά της Αρκτικής και προέρχεται ακριβώς από την εξέδρα άντλησης εναντίον της οποίας είχε επιχειρήσει η Greenpeace το Σεπτέμβριο.

The post Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα