Πλούσιοι παίρνουν επιδόματα… φτώχειας και δωρεάν ρεύμα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Αρκετοί πολίτες και μάλιστα με εταιρικές σοβαρές καταναλώσεις ρεύματος έμειναν έκπληκτοι τον τελευταίο καιρό με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις “κοινωνικές προσαυξήσεις” που είχαν ήδη πάνω στην τιμή.

“Πολύ πριν μιλήσουν για την επιβάρυνση των μεγάλων καταναλωτών ώστε να εξοικονομηθούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται σε ετήσια βάση για όσους δεν πληρώνουν το ρεύμα εμείς είχαμε πάρει λογαριασμό με κοινωνική επιβάρυνση. Και σας προκαλώ να ψάξετε ποιος ,πότε και με ποια κριτήρια, υπέρ τίνων τις αποφάσισε”

μας είπε χθες επιχειρηματίας που πήρε τέτοιο λογαριασμό.

Η νομιμότητα αυτή της ενέργειας από μια επιχείρηση, όπως είναι η ΔΕΗ πάσχει από πολλές πλευρές και κυρίως από το ποιος και με ποια κριτήρια θα απαλλάξει του λογαριασμού πολίτες για να επιβαρύνει κάποιους άλλους. Για παράδειγμα:

Στον Δήμο Χαλανδρίου υπάρχουν οικογένειες που παίρνουν φαγητό από φίλους και έχουν τα χρήματα να πληρώνουν ακριβώς τους λογαριασμούς. Με ποιο κριτήριο αυτές οι οικογένειες θα επιβαρυνθούν για έναν διπλανό τους, ο οποίος εξακολουθεί να διαμένει σε μία ακριβή περιοχή σε ιδιόκτητο ακριβό διαμέρισμα και δεν το πουλάει για εισπράξει χρήματα και να μείνει σε φτηνότερη περιοχή, έχει δε και εξοχικό αλλά όχι μετρητά;

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι ξεπέρασαν τις 15.000 τα νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και πρότεινε μικρή επιβάρυνση μισού η ενός ευρώ σε όλους τους λογαριασμούς ώστε να συνδέει η ΔΕΗ το ρεύμα και σε αυτές τις οικογένειες…

Και ο κ. Μπουτάρης όμως έθεσε προβληματισμό για τα κριτήρια και το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητα για να προσδιοριστούν εκείνοι που έχουν πραγματική και όχι εικονική αδυναμία να πληρώσουν.

Το θέμα είναι μέγα και ας λένε παρλαπίπες ορισμένοι δήθεν κοινωνικοί αγωνιστές σε κανάλια και ραδιόφωνα.

Για παράδειγμα είναι οι ίδιοι που φώναζαν για την ανάγκη να πάρει ο κόσμος το 2009 επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και ο Γιώργος Παπανδρέου με τη βοήθειά τους το υποσχέθηκε προεκλογικά και πράγματι μοίρασε ….ένα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ τις πρώτες μέρες του 2010 ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε αδύναμους οικονομικά.

Τα χρήματα όμως δόθηκαν με βάση τη δηλωμένη ατομική περιουσία και πήραν τέτοιο επίδομα και μηχανικοί και επιχειρηματίες με βίλες στα βόρεια προάστια και πισίνες, όπως και πλούσιοι του Κολωνακίου.

Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συμπληρώνει ένα χρόνο ΑΡΝΗΣΗΣ να δώσει τον κατάλογο εκείνων που πήραν το επίδομα παρότι ο κατάλογος ζητήθηκε επίμονα από την Ελληνοαμερικάνικη Ομογένεια προκειμένου να στείλουν μετά από ΕΛΕΓΧΟ βοήθεια.

Όμως ήδη,όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Κρις Σπύρου γνωρίζουν πλούσιους που παν το επίδομα και γιαυτό ο κατάλογος δεν δίδεται. Είτε πρέπει να πλαστογραφηθεί, είτε θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα…

The post Πλούσιοι παίρνουν επιδόματα… φτώχειας και δωρεάν ρεύμα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα