H χώρα φλέγεται, αυτοί… διαπραγματεύονται

Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η δυναμική των εξαγωγών εξαερώθηκε γιατί (όταν το Κράτος δεν καταβάλει ούτε την επιστροφή ΦΠΑ) οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις ζημιώνονται ακόμη και όταν βρίσκουν πελάτες στο εξωτερικό πρόθυμους να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Χωρίς εξαγωγές και χωρίς εσωτερική κατανάλωση, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει παραγωγή.

Είναι μήνας Δεκέμβριος και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ακόμη για τα «προαπαιτούμενα» του Ιουλίου που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τον Ιούλιο

για να εισπράξει η χώρα το 1 δις Ευρώ.

Από αυτό το 1 δις Ευρώ, το 50% δεν είναι δάνειο αλλά δώρο (επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα).

Όσο οι κυβερνώντες διαπραγματεύονται για τα αυτονόητα, η κοινωνία τρώει τις σάρκες της ενώ το Κράτος αναστέλλει τις δημόσιες επενδύσεις και εκδίδει Έντοκα Γραμμάτια του Δημοσίου διπλασιάζοντας το κόστος δανεισμού του.

Η Αντιπολίτευση -χωρίς ίχνος ενοχής- διαδίδει φήμες περί δήθεν «κουρέματος» στις τραπεζικές καταθέσεις από δήθεν έγκυρους και αξιόπιστους εκπροσώπους της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ταυτόχρονα όλοι μαζί –κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι- κραυγάζουν και «προτείνουν κοινωνικές πολιτικές που ανακουφίζουν τους πολίτες», πάντα με τα λεφτά των άλλων.

Ουδείς βουλευτής πρότεινε να περικοπεί ο Προϋπολογισμός της Βουλής -κατά ένα μικρό έστω συμβολικό ποσό- ώστε να χρηματοδοτηθούν οι επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες που υποφέρουν από το κρύο.

Η Ελλάδα κρυώνει και δεν κινείται. Η Ελλάδα είναι χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι της απραξίας και της πολιτικής ανεπάρκειας ενώ η κοινωνία φλέγεται…

The post H χώρα φλέγεται, αυτοί… διαπραγματεύονται appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα