Πήραν τις πινακίδες από το λεωφορείο του Πανεπιστημίου

Χωρίς πινακίδες και με βαρύ πρόστιμο είναι από το βράδυ της Πέμπτης το λεωφορείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς εντοπίστηκε να κάνει εκδρομές χωρίς βέβαια να έχει την απαιτούμενη άδεια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η παρατήρηση είχε γίνει αρκετές φορές στο Πανεπιστήμιο, καθώς το λεωφορείο το οποίο έχει στη διάθεσή του είναι μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού και για ξεναγήσεις ξένων αποστολών στην πόλη.

Όμως φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν συστηματικά για εκδρομές εκτός Ηπείρου και για την κάλυψη όλων των ταξιδιών στο πλαίσιο του προγράμματος

Erasmus. Το απόγευμα της Πέμπτης λοιπόν το λεωφορείο εντοπίστηκε από την Τροχαία ενώ επέστρεφε από εκδρομή που είχε γίνει στη Λευκάδα. Οι κρατικές πινακίδες του αφαιρέθηκαν και επιβλήθηκε πρόστιμο στον οδηγό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει σήμερα και η υποβολή μηνύσεων.

Όσοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση σημειώνουν ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρή και το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να δώσει σειρά απαντήσεων.

Ποιός πληρώνει τα καύσιμα του λεωφορείου? Έχουν ταξιδιωτική ασφάλεια για τους επιβάτες όπως προβλέπει η νομοθεσία? Υπάρχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για εκδρομές?

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Ιωαννίνων από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να απευθυνθεί ακόμη και στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα αυτό.

Πηγή: epiruspost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα