Διαφωνούμε μεν, πειθαρχούμε δε στην απεργία!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ένα χάος επικρατούσε και επικρατεί , ως αυτή την ώρα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής γύρω από την τύχη της κρατικής τηλεόρασης, το ενδεχόμενο δραματικών εξελίξεων με προσφυγή στις κάλπες και την πληροφόρηση ή μη της κοινής γνώμης μέσα από την τήρηση ή μη της απεργίας που είχαν κηρύξει τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων.

Στο «Π» από την πρώτη στιγμή και πάντα στο παρελθόν αταλάντευτα πειθαρχήσαμε και πειθαρχούμε στις αποφάσεις της πλειοψηφίας ανεξάρτητα από το αν έχουμε επί

μέρους ή συνολικά διαφορετική θέση.

Έτσι μέχρι αργά την Παρασκευή βρισκόμαστε στο πεδίο «απεργούμε όλοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ».

Την Παρασκευή αργά το απόγευμα χτύπησε συναγερμός καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι περισσότερες εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και το Σάββατο την Κυριακή με έκτακτες εκδόσεις, δηλαδή,έστω και με περιορισμένες σελίδες και ύλη κυρίως για να υπηρετήσουν το σκοπό της πληροφόρησης περί των σπουδαιοτέρων εκ των δραματικών εξελίξεων.

Για παράδειγμα οι μεγάλοι ραδιοσταθμοί REAL,ΒΗΜΑ,ΑΛΦΑ και την Παρασκευή ενημέρωναν κανονικά και οι δημοσιογράφοι πολλοί από τους οποίους εργάζονται και στις εφημερίδες των ομίλων αυτών έκαναν έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, δηλαδή εργάστηκαν για να μεταδώσουν τις δραματικές εξελίξεις γύρω από αυτά.

Μάλιστα την Παρασκευή το απόγευμα η Σοφία Βούλτεψη εξηγούσε στον REAL και στον συνάδελφο Γιάννη Παπαδόπουλο γιατί θα πρέπει στις ώρες αυτές να υπάρχει μετάδοση ειδήσεων και γενικότερη λειτουργία της ενημέρωση. Και επιχειρηματολογώντας έλεγε ότι σε πλείστα άλλα ΜΜΕ υπήρξαν ανάλογες με την ΕΡΤ εξελίξεις αλλά απεργία δεν κηρύχθηκε με αυτή τη μορφή. Αναφερόταν συγκεκριμένα στο κλείσιμο μεγάλων άλλων ΜΜΕ ,όπως του ΦΛΑΣ, της Απογευματινής, του Αδέσμευτου, το επικείμενο κλείσιμο της Βραδυνής.

Την ίδια στιγμή ακόμα και από το ΣΥΡΙΖΑ διέρρεε η θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει «οπωσδήποτε μετέχουμε στην απεργία

Σε διάφορα συγκροτήματα που προφανώς πιέζουν και Κόμματα και πολιτικούς και δημοσιογράφους αργά την Παρασκευή έλεγαν « ή βγαίνουμε το Σάββατο και την Κυριακή ή αλλιώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που θα μας δημιουργηθούν κλείνουμε»!

Στα τυπογραφεία,στα πρακτορεία διανομής επίσης χάος καθώς περίμεναν και αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το αν πρέπει να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ(προσωρινή διαταγή) για το αν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.

Το επιχείρημα είναι ότι οι προηγούμενες απεργίες οδήγησαν στο κλείσιμο τελικά ΜΜΕ και περισσότερο θα βοηθηθεί το θέμα της ΕΡΤ με την κυκλοφορία εφημερίδων και όχι με τη μη κυκλοφορία.

Σ’ αυτό το αλαλούμ εμείς πήραμε την απόφασή μας. Διαφωνούμε με το επιχείρημα ότι η απεργία είναι το καλύτερο μέσο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, διαφωνούμε με τη θέση ότι κάποιοι που έπρεπε να έχουν φύγει από τα παράθυρα της ΕΡΤ και να είναι όχι απλώς στον Εισαγγελέα αλλά σε κελί , χρειάζονται και συμπαράσταση για να συνεχίσουν τη λεηλασία με διάφορα προσχήματα. Όμως δημοκρατία είναι ότι αποφασίζει η πλειοψηφία.

Και από τη στιγμή που η πλειοψηφία αποφάσισε απεργία εμείς σπεύδουμε πρώτοι από όλους να πούμε δημόσια ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και ύλη και τακτική και έκτακτη έχουμε. Αλλά θα πειθαρχήσουμε στην αρχή της δημοκρατίας. Δηλαδή στην απόφαση της πλειοψηφίας. Έτσι ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι αύριο Σάββατο το «Π» δεν θα κυκλοφορήσει, δεν θα κάνει ατιμία, δεν θα προσπαθήσει με πλάγιο η εκβιαστικό τρόπο να σπάσει την απεργία.

Και αυτό ας εκτιμηθεί. Εμείς εδώ στο «Π» υποστήκαμε άδικη βλαπτική, παράνομη και ανήθικη επίθεση από την ΕΡΤ , μας αποκλείει συστηματικά και υπηρετεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό ενισχύοντας άλλους. Αλλά πιστεύουμε σε αυτό που δεν πιστεύουν παρά μόνο προσχηματικά κάποιοι ισχυροί. Στη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας. Θα ενημερώνεστε λοιπόν από την ηλεκτρονική μας έκδοση για τις εξελίξεις ,όπως ήδη συμβαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα