Πιο κοντά από ποτέ η επιτυχία

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει χάσει τα λογικά του ο Γιάννης Στουρνάρας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος και ο μοναδικός που επιμένει ότι η χώρα βρίσκεται πια πολύ κοντά στην οριστική σωτηρία από τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ύφεση. Ούτε καν προσωπικούς λόγους έχει να ωραιοποιεί την κατάσταση, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν δεν βγει ο λογαριασμός, με τόσες ενέσεις αισιοδοξίας

που έχει κάνει στους πολίτες, τον περιμένει η απαξίωση. Στην περίπτωση που τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, θα είχε φύγει από την κυβέρνηση, μιας και δεν είναι πολιτικός καριέρας, και δεν θα εκτίθετο.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΔΕΝ έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Οπως δεν έχουμε λόγο να γκρινιάζουμε και να μεμψιμοιρούμε ότι το όποιο πλεόνασμα στο τέλος του έτους θα έχει δημιουργηθεί με λογιστικά τερτίπια. Δεν υπάρχουν πια τέτοια φαινόμενα, γιατί κουμάντο και στα λογιστικά μας κάνουν οι τροϊκανοί. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να τους κοροϊδεύουμε και να τους ξεγελάμε με τα greek statistics.

ΟΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η επιτυχία είναι πιο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Αλλά αυτό δεν αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας και εφησυχασμού. Τώρα είναι που πρέπει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να σηκώσουν ψηλά τα μανίκια. Γιατί η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, ήτοι των αριθμών, πρέπει να φανεί και στην πραγματική οικονομία. Να περάσει στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία, να επανέλθει έστω και σταδιακά η αισιοδοξία και, εντέλει, να επικρατήσει σταθερότητα, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ομολογουμένως δύσκολο Σεπτέμβρη, κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Ευχόμαστε να είναι οι «σπεκουλαδόροι» όσοι «σορτάρουν» το ευρώ και «οι πρόθυμοι ηλίθιοι» που θα ηττηθούν. Γιατί η ήττα τους θα είναι νίκη της Ελλάδας. Οχι της συγκυβέρνησης, του Σαμαρά και του Στουρνάρα. Νίκη όλων των Ελλήνων που συνεισέφεραν και από το υστέρημά τους για να αποφύγει η χώρα τον όλεθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα