Περιορισμούς στην χορήγηση βίζας σε Ρώσους ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών στη χορήγηση βίζας προς Ρώσους και πολίτες της Κριμαίας διότι θεωρούνται ότι «απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που επιτρέπει τις κυρώσεις κατά των «ατόμων και φορέων που είναι αρμόδιοι για τις δραστηριότητες που υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ή θεσμών στην Ουκρανία». Η απόφαση για την επιβολή περιορισμών στη χορήγηση βίζας προστίθεται στην πολιτική των ΗΠΑ

σύμφωνα με την οποία δεν χορηγείται βίζα σε άτομα που εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την πολιτική καταπίεση στην Ουκρανία.

Οι δράσεις αυτές να βασίζονται στις προηγούμενες αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν ήδη ληφθεί εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης αναστολής των διμερών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αποχή από τις διεργασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο των G8 τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα υπογραμμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να εξετάσουν πρόσθετα μέτρα και κυρώσεις, εάν κριθεί απαραίτητο βάσει των εξελίξεων στην Ουκρανία.

The post Περιορισμούς στην χορήγηση βίζας σε Ρώσους ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα