Περιφέρεια Αττικής: Όχι στον Σγουρό – Κομματικό ψηφοδέλτιο κατεβάζει η Νέα Δημοκρατία!

Διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό. Οι όποιες προσπάθειες κατέβαλλαν οι γαλάζιοι θιασώτες της κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου απέβησαν άκαρπες.

Παρά τις συστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, που επιδιώκει να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που κρατούν στη ζωή

την συγκυβέρνηση, προχθές, συνήλθε η γαλάζια αυτοδιοικητική ομάδα και αποφάσισε να κατέλθει αυτόνομα στον εαρινό εκλογικό στίβο.
Στο τραπέζι έπεσαν πολλές υποψηφιότητες.

Το ένα σενάριο προκρίνει ο επικεφαλής να είναι πρόσωπο καθαρά πολιτική προσωπικότητα και δη προερχόμενη από τον χώρο της λαϊκής δεξιάς. Το άλλο, θα ήθελε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου καθαρά αυτοδιοικητική προσωπικότητα.

Στην πρώτη περίπτωση,- πολιτικής προσωπικότητας – , τα ονόματα του Μάκη Βορίδη, ( έχει αρχίσει να πείθεται και να επιδεικνύει σοβαρό ενδιαφέρον ), του Άδωνι Γεωργιάδη, ( παρά τις όποιες δηλώσεις του έχει αρχίσει να θέλει την απεμπλοκή του από τον δαιδαλώδη και πολιτικά αδηφάγο καιάδα της Υγείας ) και του Θανάση Πλεύρη, ( με ελάχιστες πιθανότητες να είναι τελικά η Λύση ) έπεσαν στο τραπέζι με πολλές πιθανότητες να ηγηθούν της γαλάζιας αυτοδιοικητικής παράταξης στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.

Στην δεύτερη περίπτωση, – της αυτοδιοικητικής προσωπικότητας – , έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα των δημάρχων, Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, ( Δέχεται με ενθουσιασμό την προοπτική ) , και Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, ( Δέχεται με την προϋπόθεση να μην είναι καθαρά κομματικό το ψηφοδέλτιο ) .

Ως συγκερασμός και των δύο παραπάνω σεναρίων, – πολιτικό και αυτοδιοικητικό – , έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί έκλεισαν τη συνεύρεσή τους με την υπόσχεση να τα «ξαναπούν» περί τα τέλη του μήνα με αρχές Δεκέμβρη, όταν θα έχει αποκλειστεί πλήρως και το ενδεχόμενο γενικών εκλογών μέσα στο 2013, ένα σενάριο το οποίο θα ανέτρεπε όλους τους αυτοδιοικητικούς σχεδιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι, – όπως έχει κατ αποκλειστικότητα γράψει η στήλη – , ο νυν Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, προσπάθησε παντοιοτρόπως και κατ επανάληψη να ασκήσει ποικιλότροπες πιέσεις στην επαναστατημένη γαλάζια αυτοδιοικητική ομάδα. Όλα όμως εις μάτην.!

Το περασμένο Σάββατο, 9 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Ηλιούπολης, συνήλθε η ομάδα εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που πρόσκεινται στον Γιάννη Σγουρό και μετά από λεπτομερή ανάλυση του δημοτικού-περιφερειακού παρασκηνίου, ομόφωνα αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στις επερχόμενες εκλογές με ψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετέχουν ανεξάρτητες προσωπικότητες από όλους τους κομματικούς χώρους.

Όπως η εξέλιξη των πραγμάτων καταδεικνύει, οι γαλάζιοι δεν «τσίμπησαν»!

Αντίθετα κρίνουν πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Σ αυτό το πνεύμα και κλίμα, ο υπουργός ζητεί να διερευνηθούν όσα καταγράφονται σε δημοσίευμα ( Ποντίκι ) για τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν , – από τον Γιάννη Σγουρό – πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) – , συμβάσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ στις ίδιες κοινοπραξίες για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Του Γιάννης Σπ. Παργινού

The post Περιφέρεια Αττικής: Όχι στον Σγουρό – Κομματικό ψηφοδέλτιο κατεβάζει η Νέα Δημοκρατία! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα